Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MINDENNAPRA EGY ÍGÉRET SZÍVLAPÁTOS CSABÁTÓL: Most éppen a Tulipános Ház ki tudja hányadik felújítását ígérte meg

tulipanoshaz-schmidtcsaba-igeret.jpg

Szegény ember, ki ígérni sem tud?

“Újra kivirágzik a Tulipános Ház - Augusztusban megkezdődik a felújítása

Az 1924-ben átadott Tulipános Ház Tatabánya bányászati múltjának egyik legfontosabb emléke, korának jellegzetes alkotása, ennek ellenére a tatabányaiak többségének sohasem adatott meg, hogy belülről láthassa. Felújítása után azonban szélesre tárja kapuit a nagyközönség előtt.

A magyaros szecessziós stílusban épült, de barokkos és klasszicizáló stíluselemeket is magán hordó patinás épület hazai és uniós támogatási forrásnak köszönhetően újra a régi fényében tündökölhet, a tervek szerint már 2019 nyarától. A kivitelezési szerződést a közeli Jászai Mari Színházban írtam alá Erdei Zoltán Józseffel, az EB Hungary Invest Kft. ügyvezetőjével, majd Bencsik János képviselő úr és a meghívott vendégek társaságában átsétáltunk az egykori tiszti kaszinóba, ahol egy rövid tervezési és előkészítési időszak után, már augusztusban megkezdődhetnek előbb a bontási, majd az építési munkálatok.

Biztos vagyok benne, hogy nincs olyan tatabányai, köztük magamat is beleértve, aki ne várná már nagy izgalommal az elkészültét” -írja a polgármester a Facebook-oldalán.

Bizony, jól gondolja, nagyon sok tatabányai várja az új Cifra Palotát, nagyjából 25 éve, de eddig még az ígéreten kívül nem kaptunk semmit. Legutóbb azt ígérték, hogy 2014-re lesz kész, látjuk, hogy mennyire jött be.

Örülök, nagyon, hogy aláírták a szerződést, de vajon az mit jelent?

Azt írja még Szívlapátos Csabánk, hogy “... egy rövid tervezési és előkészítési időszak után... “. Most akkor miről szólt a szerződés? Nincsenek pontos paraméterek, vagy mit kell még tervezni? Netalán ez már egy menekülő útvonal, hogy szándékosan ígérgetnek, aztán ha még sem lesz belőle semmi, akkor ráfogják szegény tervezőre?

A Modern Városok Programjának nevezett blöffgyűjteményről a tavasszal ismerte el az akkori államtitkár, hogy a buszok beszerzését tudják gyakorlatilag kézzel foghatóan felmutatni.

2016-ban pedig itt volt a Schmidt-Bencsik páros gazdája, ha emlékeznek és konkrét határidőket tűztek ki. És lett ezekből elvégzett munka?

Ha belegondolok, hogy a városban hatalmas gödrök vannak már hetek óta a buszmegálló-projekt miatt, kicsit aggódok a Tulipános házért is. Vagy majd felrendelik oda az összes melóst, a többi beruházás meg félbemarad a városban? Káosz ez, úgy ahogy van. És hát jön az újabb választás, addig nem lesz érdeke belehúznia a munkába a városvezetésnek, de ígérgetni azt lehet, nálunk, bármeddig.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9214019854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása