Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI GYALOGLÓK, TUDTÁTOK? A rágógumizás felér egy kardió-edzéssel

20160711ragogumi.jpg

Ha rágózunk gyaloglás közben, az segíthet a fogyásban.

Csak ülünk, és nézzük, ahogy elhízik a világ.

A fejlődés tök jó, kényelmesebb tőle az élet. Olyannyira, hogy már fel se kell állni.

Emberkísérlet: egy hónap cukor nélkül.

Viszlát, édes élet! Lemondunk a hozzáadott cukorról, és megpróbálunk nem beleőrülni. Az egyre népszerűbb kihívás a szakértők szerint túl szigorú, viszont a cukorbevitel csökkentését tényleg érdemes megfontolni.

Minden hetedik nő elhízott.

Tízből több mint egy férfi. 2025-re a Föld egyötödének súlyproblémái lesznek.

A nagy étrendblöff:

Téves a paleolit táplálkozás alaptétele!!!!(és ez így van- szerk.), amely szerint az emberi DNS nem alkalmazkodott a mai ember étrendjéhez. Helytelen a tejet és a keményítőt a modern betegségek okának tekinteni, a kérdés ennél jóval összetettebb. Olvasható az index.hu oldalán.

Egy japán tanulmány szerint a rágógumizás gyaloglás közben emeli a pulzusszámot és az energiafelhasználást.

A kutatók 46 önkéntest kértek fel. A 21-46 éves férfiak és nők két tesztre vállalkoztak:

Két, egyenként másfél grammos, 3 kilokalóriát tartalmazó rágógumit adtak a résztvevőknek, hogy egy 15 perces, normál tempójú séta alatt rágják őket egyórás pihenő után; a kontrolltesztben ugyanígy egy óra pihenés után sétáltak 15 percet, azonban ekkor olyan port kaptak, ami ugyanazt tartalmazta, mint a rágógumi – csak nem kellett megrágni.

A kutatók mindkét teszt alatt megmérték a nyugalmi pulzust, a séta alatti átlagpulzust, a lépésszámot és a megtett távolságot. A séta sebességét és a lépéshosszt is kiszámították a mért adatokból. A séta alatti energiafelhasználást az átlagsebességből és a résztvevők testsúlyából kalkulálták. Végül megállapították, hogy

a rágógumis turnusban jelentősen magasabb volt az alanyok átlagpulzusa, sőt a nyugalmi pulzushoz képest nagyobb volt a változás a rágógumis fordulóban, mint a kontrolltesztben.

Mindkét nemnél nőtt a pulzus és a pulzusváltozás is.

Ezek szerint a rágózás leginkább a negyvenéves vagy annál idősebb férfiak szervezetére hatott.

A tokiói egyetemen sporttudományi intézetében magyarok végezték a kutatást, amelynek eredményeit az Európai Elhízástudományi Kongresszuson mutatták be Bécsben a múlt héten. A tanulmány a Journal of Physical Therapy Science című szaklap aktuális számában jelent meg.

(MTI)

(a fotó: illusztráció)

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3414013284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása