Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FEL A NÍVÓ FÜGGÖNYÉVEL : Új színészek és rendezők, izgalmas, felkavaró darabok érkeznek a Jászai Mari Színházba

dsc_7444.jpg

A Jászai Mari Színház társulatához a 2018/2019. évadban két új tag, Szakács Hajnalka és Figeczky Bence csatlakozik.

Az új szezonban három olyan rendező dolgozik a Jászai Mari Színház társulatával, aki eddig még nem rendezett Tatabányán. Czukor Balázs, Megyeri Zoltán és Tapasztó Ernő a 2018/2019. évadban első alkalommal rendez a színházban.

Crespo Rodrigo a 2018. május 9-én tartott sajtótájékoztatón elmondta: „Reményeim szerint, az elmúlt évadokban megkezdett úton tovább kalauzolhatjuk nézőinket és az általunk kínált változatos műfajú előadásokkal még sokszínűbbé tehetjük a színház nyújtotta élményt. Ennek megfelelően a vígjáték és a zenés komédia éppúgy megtalálható a következő évad programjában, mint a dráma vagy a tragédia. Fontosnak tartom, hogy a Jászai Mari Színház egymást követő szezonjai úgy kapcsolódjanak egymáshoz, hogy a folyamatos újdonságkeresés mellett egy dolog állandó maradjon: a jelenkor problémáira reflektáló, a nézők számára érvényes kérdéseket megfogalmazni képes előadások létrehozása.

jaszai1.jpg

A Kamaraszínházban évről évre igyekszünk olyan darabokat bemutatni, melyek a témaválasztást vagy az előadás formanyelvét tekintve jobban érvényesülnek ebben az intim térben. A tavaly bemutatott A mi osztályunk című dráma – látva az előadás sikerét – egyértelműen megerősített bennünket abban, hogy helyes az az irány, amin szakmai, művészi céljainkat szem előtt tartva, ugyanakkor a közönség igényeit, befogadóképességét figyelembe véve, haladunk. Martin Sperr Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabjának kiválasztása ezen az úton visz minket tovább. A társulattal 2011 óta dolgozik együtt Guelmino Sándor, A mi osztályunkon való együttgondolkodás és próbafolyamat a közös munkában olyan minőséget eredményezett, ami a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból próbakezdése kapcsán minden reményre feljogosít bennünket. Sperr drámája mellett Guelmino Sándor az évad utolsó bemutatójaként állítja színpadra Mark Haddon és Simon Stephens A kutya különös esete az éjszakában című többszörösen díjnyertes regényadaptációját.

Szikszai Rémusszal a Molière: Tartuffe című előadásban dolgozott együtt először a Jászai társulata. Az eredmény a produkció díjait, szakmai sikerét és azt a tényt tekintve, hogy az előadást a bemutató óta folyamatosan játsszuk, azt hiszem, vitathatatlan. Szikszai Rémusz Shakespeare Macbeth című tragédiáját augusztusban kezdi próbálni.

Külön öröm számomra, hogy társulatunk egyik színész tagja, Megyeri Zoltán az új évadban, új szerepben, rendezőként is bemutatkozik a Jászaiban. Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiája, a 60’, 70’ évek legnagyobb olasz slágereivel országszerte hatalmas sikerrel fut. Remélem, nálunk sem lesz ez másként!

Az elmúlt évek Molnár Ferenc bemutatóinak sorát Czukor Balázs Jászai Mari színházbeli bemutatkozó rendezésében egy újabb remekművel, a szerző talán leglíraibb vígjátékával, egy különleges szerelem történetével, Az üvegcipővel folytatjuk.

Jaroslav Hašek talán legnépszerűbb hőse Švejk, azt hiszem, mindenki számára ismerős. A Hrašek, avagy Švejk a Kehelyben című kortárs szatírát Nótáros Lajos szövegkönyvével, Tapasztó Ernő rendezésében láthatják a nézők.”

A Jászai Mari Színház legfiatalabb nézőinek 12 előadással, a legváltozatosabb bérletekkel, a mesejáték, a népmese, a vizuális mozgásszínház, a táncjáték, a musical és a verses játék műfajában kínál izgalmas élményeket az új évadban.

 

Fotó: Jászai Mari Színház

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4013904024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása