Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Kisebb lesz a tatabányai tankerületi központ, erről döntöttek a napokban

cimlap.jpg

A Magyar Közlöny keddi számában szerepel a rendelet, mely szerint változik a KLIK helyi szervezete.

Július elsejétől megalakul egy új egység, az Esztergomi Tankerületi Központ, melynek fenntartásába kerülnek az addig a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában lévő köznevelési intézmények közül azok, amelyeket a jogszabály hozzájuk rendel.

Az esztergomi járásban lévő iskolák fognak ehhez a központhoz tartozni, ennek megfelelően a tatabányai központban maradnak a tatabányai, az oroszlányi, a tatai, a komáromi, illetve a kisbéri járások oktatási intézményei. Természetesen ez nemcsak az intézmények besorolását érintik, hanem a folyamatban lévő beruházásokat si, amelyeket az EU finanszíroz.

Ezzel egyébként létrejön a hatvanadik tankerületi központ az országban.

A Magyar Nemzet megkérdezte Horváth Pétert, a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnökét is erről a döntésről, aki elmondta, az NPK nem tudott előzetesen az újabb tankerület létrehozásáról, de úgy véli, szükségességét az is indokolhatja, hogy nem olyan egyszerű Tatabányából Esztergomba a közlekedés.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4013812544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása