Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

T-Szol, készülj: a radiátor-iszapszörny újra támad! Felkészül Tatabánya a teljes körű fűtési rendszer felújítására!

Nem is olyan régen már írtunk hasonló problémáról, nevezetesen, hogy iszapot köhögött fel a radiátor, nem is akármennyit.

Most újra támadt felébredt iszapszörnyünk Tatabányán, és valószínűleg egyre több ilyen eset lesz. Ez az eset a Mártírok úton történt.

Nagyon meglepődött az egyik városi polgár, amikor megnézette elromlott radiátorát,a szerelő 6 darab 10 literes vödör iszapos vizet eresztett le a radiátorból. Annak ellenére, hogy először 8 évvel ezelőtt kicserélték az összes radiátort a lakásban, ráadásul már azóta a második radiátor volt, ami kilyukadt. Tavaly ugyanígy járt egy előző fűtőtesttel, abból is ennyi iszapot szedtek ki a szerelők, és csak ezután kezdett el fűteni.

A radiátor új típusú, tehát nem azzal van a gond, hogy valami kivénhedt darabbal történt volna meg. Szegény lakó elképedve szemlélte, hogy mennyi szutyok volt egy ilyen kis helyen, nem értette hogyan kerülhetett oda.

A szerelő is felvilágosította, hogy ez az ún. leürítés után kerül oda, tekintettel arra, hogy az ezt okozó, a radiátorokban illetve csővezetékekben lezajló folyamatok csak üres állapotban zajlanak le.

Ráadásul, hiába igyekszik a lakó kitisztítani a saját rendszerét, ez önállóan nem működik. Még az sem segít adott esetben egy tömbháznál, ha az egész lépcsőház kitisztíttatja a rendszerét, erre csak egy megoldás létezik, ha az egész rendszert kitisztítják. Egyéb esetben a szomszéd lépcsőház rendszeréből ugyanúgy átkerül az iszap és minden kezdődik előről.

Sőt, a szakemberek szerint, bizonyos nagyobb méretű szennyeződés eltávolításán nagyon sokszor csak a csere segíthet, illetve ha szűrőt, iszapleválasztót építenek be a fűtési rendszerbe.

A problémát a közös képviseletnek illetve a T-Szolnak közösen kellene megoldnia, hiszen alapvetően nem a lakóknál keletkezik, hanem a közös csőrendeszerekben vagy a T-Szol által karbantartandó csőszakaszokon. Ezen szakaszok tulajdoni viszonyai azonban a fűtési rendszerekhez hasonlóan, mindenhol igen szövevényesek.

Készüljenek fel, mert az már most látszik, hogy az elkövetkezendő években egyre nagyobb gondot és költséget fognak jelenteni ezen rendszerhibák.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8013776772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása