Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Milyen állapotban vannak a fűtési rendszereink Tatabányán (rémisztő videó a Köztársaság útról)!

koztarsasagutja-tb-futes01.jpg

Hogyan “támogatja” a T-Szol és a szomszéd társasház a vashiányos gyerekeket, avagy nesze neked fűtéskorszerűsítés!

Meglehetősen brutális videót kaptunk a Köztársaság útjáról: az egyik lakó jelezte az a társasház kezelőjének, hogy nem fűt a radiátor, gond van vele.

Nem értették mi lehet a probléma, miután pár éve újították fel a fűtési rendszert. A szakemberek kimentek a helyszínre és a videón látható borzadályt tapasztalták,  el volt dugulva a rendszer, a szétszerelés után először csak iszap jött a fűtőtestből.

Nem értették először a szakemberek sem, mi lehet az oka, mert mint fentebb írtuk, nem fordulhatna elő ilyesmi, egy néhány éves rendszernél, főleg, miután lakosonként szűrőt építettek a rendszerbe.

Kiderült, mint a legfelső képen látható, hogy az ún. szabályzószelepet hibásan kötötték be a T-Szol szakemberei, valószínűleg ez okozta a problémát.  Ugyanis a szabályószelepet az előremenő vezetékbe kellett volna bekötni, a golyóscsapot pedig a visszatérőbe. Ez fordítva történt, és amikor a fűtés elindításánál hirtelen rányitottak, felkeverték az egész rendszert, ez okozta a problémát.

A társasházak első szelepéig, a T-Szol kezelése alatt van a rendszer, és ez különösen ott okoz problémát, ahol több háztömböt lát el egy hőközpont, mert a tömbök közötti vezetéket is a T-Szolnak kell karbantartania, nem a társasházaknak. A szolgáltató, jelen esetben a T-Szol, valószínűleg  évekig nem takarította ki a vezeték ráeső részét, pedig a cég feladata ezen vezetékek karbantartása, fogalmaztak a megkérdezett szakemberek.

Ez különösen azért okoz problémát, mert a házak fűtési rendszerei különböző állapotban vannak és a rosszabb állapotú, nem tisztított fűtési-rendszerek ontják magukból ezt a “finom” anyagot, így kapnak belőle a jobb állapotú radiátorok is.

Természetesen a társasházak feladata is az időszakos karbantartás, mert a videón is látható iszap el nem távolítása nagyban rontja a fűtés hatásfokát, ami miatt végeredményben több hőt kell vennünk és így többet is kell fizetnünk.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5612924429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása