Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Mérges szülők a Sárberki óvodában: vajon miért nem képesek határidőre befejezni az építkezést?  

 sb3.jpg

A beruházás kezdetén már  írtunk a Sárberki óvodánál elindult fejlesztésről.

Most néhány szülői aggódó email után megnéztük, mi is a helyzet.

Amint leírtuk, már akkor sem értettük, hogy miért a kertvárosban rothadó lakásokat hátrahagyó cégpáros, egyik tagja nyerte el a Sárberki ovi felújítását. A legviccesebb, hogy a bírálati szempontok között 30%-os súllyal a “jótállás” számított. Van itt cinizmus kérem.

Az AGNUS G’ - EBP Építő építőipari páros a kritikán aluli kivitelezésű kertvárosi tömbökről híresült el, amelyről a kertvárosi szociális városrehabilitációs cikkünkben írtunk. A probléma hosszú évek alatt, a mai napig nem rendeződött, így szerintünk rájuk itt nem is lett volna szabad egy gödör ásását sem bízni, amíg ki nem javítják az ott említett problémákat.

sb2.jpg

Azt nem mondhatja persze a beruházást elnyerő cég, az Agnus G’ kft, ügyvezetője Bárány Tamás, hogy nehezen jutna információhoz, tekintettel arra, hogy a cég székhelye néhány méterre fekszik az óvodától.

A beruházás kivitelezéséről szóló szerződés megkötésének dátuma: 2017 október 25-e volt, amiről Schmidt Csaba és a szükségszerűen odahívott Bencsik János is nagy elánnal tájékoztatta a közvéleményt.

A megkötött szerződés szerint a kivitelezőknek a munkákra legfeljebb 120 napjuk volt, de legkésőbb február 10-én be kellett volna fejezni. A fényképek tanúsága szerint ez nem holnap fog elkészülni és ugyebár most március 23-a van.

sarbreki1.jpg

Arra hivatkozni esetleg, hogy rossz idő, meg hó, satöbbi, véleményünk szerint nagyfokú dilettantizmsra és alkalmatlanságra utal, hiszen a szerződés életbelépésekor tudták, hogy nem a nyáron kell elvégezni a vállalt feladatokat. Ráadásul szerencséjük is volt, mert alapvetően kedvező időjárás volt építőipari szempontból az idei télen. Mi lett volna, igazi kemény tél esetén? Ja, biztos módosítják a határidőt, mint a dózsakerti beruházásnál.

Pedig még azt sem mondhatjuk, hogy Schmidt Csabáék szűkmarkúak voltak, hiszen az eredetileg 122 millióra saccolt beruházást, végül 138 millióért nyert el az Agnus G’.

Itt végén emlékezzünk meg, kik azok a képviselők, akik döntöttek a pályázatról:

Pataki Zoltánné IGEN

Pleier Tamás IGEN

Boda Bánk nem volt jelen

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6313774666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása