Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Március 15: a tatabányai vasútállomás nemfelújításának évfordulója kezdődik, avagy egy Oscar-díj várományos filmforgatásának helyszíne lesz?

 tbvasutallomascim.jpg

A tatabányai vasútállomás rehabilitációja már 28 éves tartozása a politikának. Nagyjából 4 évenként megígérték, hogy na most már, emberek, megoldjuk, elbontjuk, lebontjuk, szétbombázzuk, oszt építünk nektek egy olyan jó másikat, hogy csak néztek, akár a moziban.

tbvasutallomas4.jpg

allmi_lepcso.jpg

Valóban, mozi az volt, hatalmas politikai vásznakon, de nem történt semmi. Nem is olyan rég olyan terveket mutogattak nekünk, hogy először mindenki azt hitte, egy űrállomás tervei, és fantasztikus filmben érezhette magát. Ezt fejelte meg a miniszterelnök, amikor megérkezett az 23456-ik felújítási ígérettel és még az átadás dátumát is kitűzték a polgármesterünkkel együtt: 2018 március 15! Ezt ne felejtsük el.

tbvasutallomas6.jpg

tbvasutallomaszold.jpg

Először arra gondoltunk, hogy a fideszes politikusok tudják hogyan kell átjárni a párhuzamos világok között, és másik univerzumban már építik a vasútállomást, és ha kész, egy pillanat alatt átvarázsolják, hogy ámuljunk, mi, tatabányai polgárok.

allmi_ruha.jpg

tbvasutallomasle.jpg

Most viszont azt a hírt kaptuk, hogy azért nem történt semmi, mert egy világhírű filmrendező és stábja fog városunkba jönni, hogy elkészítse a földkerekség legnyomasztóbb filmjét, és amikor megmutatták neki a mi állomásunkat, majd leesett a székről, hogy ez az, ezt a látványt, ezt az érzést kereste. Majd felvette a kapcsolatot a magyar kormánnyal és elérte, hogy tolják ki a felújítás dátumát, amennyire csak lehet.

allmi_sor.jpg

Az a helyzet, hogy híresek leszünk, lehet, hogy még Oscar-díjat is kap a film, az egész világ a mi vasútállomásunkat fogja nézni a mozikban, és ehhez képest nem nagy dolog, hogy 10-20 évvel később készül el, nem? Sőt, gondoljunk bele, mennyire szerencsések vagyunk, hogy eddig nem történt semmi. Akkor nem lenne esélyünk betörni Hollyvoodba, most meg lehet, hogy minden tatabányai átélheti milyen érzés sétálni a piros szőnyegen, a kamerák és a fényképezőgépek kereszttüzében. Köszönjük meg ezt a kivételes lehetőséget most a polgármesterünknek.

allmi2.jpg

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9013728568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása