Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon Síkvölgy Tatabányához tartozik? Az ott lakóknak bizony hiányzik néhány "apróság"

ut1_1.jpg

A síkvölgyi embereknek már nagyon elegük van a kialakult helyzetből, szeretnének használható utakat,  nem ártana egy működő közvilágítás rendszer sem (na, nem Tiborcz-féle),  és nem csak üres ígéreteket akarnak hallani.

Mint a képeken is jól látható, katasztofális az utak helyzete a város ezen részén is. Nemrég kaptak ígéretet, hogy lesz egy kisebb fajta rehabilitáció a buszfordulóig 33 millió forintért, de az ott lakók szerint ennek a 200 méternek a felújítása csak az új buszok miatt van, hogy ne menjenek hamar tönkre. De hogy pár száz méterrel beljebb milyen állapotok uralkodnak, az senkit nem érdekel. Az emberek sajnos egyre inkább kiábrándultak

ut2_1.jpg

Nemrég összehívtak egy lakógyűlést az út és közvilágítással kapcsolatban. Írtak kérvényt  is, plusz kérték, hogy az önkormányzat számoljon már el 2007-től kezdődően az összes adóval, ami SÍkvölgyről befolyt (építményadó, súlyadó..stb). Mihamarabb választ várnak a levelükre, amit, hogy elég súlya legyen a dolognak, 130 helyi polgár alá is írt.

Persze a politika, így a választások előtt, megpróbálja csillapítani a kedélyeket. Síkvölgyre is kiment a helyi körzeti képviselő, és azt mondta, hogy az E.ON ebben az évben két ütemben fogja kialakítani a közvilágítást, először idén az I. tónál, 2019-re pedig a II tónál lesz közvilágítás. Majd a lakók állítása szerint  kiderült, hogy az E.ON-hoz semmiféle ilyenfajta megkeresés nem érkezett. Valószínűleg azt gondolták, evvel meg is elégednek a lakók.

A síkvölgyieknek megígérték azt is,hogy felkeresik azt a céget, aki anno az utat építette, hogy garanciálisan csinálják meg, most már normálisan, de lám-lám azóta sem történt semmi.  Most azon gondolkodnak a lakók, hogy összedobják a pénzt és hozatnak követ, mart aszfaltot,  hogy legalább  közlekedni tudjanak rajta. Nonszensz, de elkeseredésükben nem jutott jobb ötlet az eszükbe.

ut3_1.jpg

A helyiek a Facebookon is próbálnak szerveződni, létrehoztak egy csoportot, hogy könnyebb legyen a kommunikáció, mert volt ugyan egy Síkvölgyiek Baráti Köre elnevezésű szervezet, de  mára sajnos megszűnt.

“Ez  a szervezet  megadott egy bankszámlát és oda kellett 15.000Ft/évi közös ktg-et fizetni... szerződés nuku.. azóta van aki fizet szerződés nuku.. azóta van aki fizet van aki nem, de ha bármi problémánk van oldjuk meg a közös ktg pénzről meg se kimutatás se semmi hogy hol van merre jár mire költenek.  Nincs semmi itt hivatalosan, én kezdtem el magánemberként, mert már beleuntam, hogy belterületként vagyunk nyilvántartva, és alapvető jogok nem járnak és nem tesznek semmit..és rengetegen lakunk már itt kint, és folyamatosan költöznek..”- mondta az egyik helyi lakos.

Majd így  folytatta: “volt egy zártkerti pályázat, amiben lehetett volna az önkormányzatnak út közvilágítás fejlesztésére pályázni, de mivel belterületté nyilvánították sikvölgyet, így erről is lemaradtunk..

Mint az láthatjuk, nem véletlenül vannak elkeseredve a Síkvölgyön élők, hiszen a város nem foglalkozik ennek a résznek a fejlesztésével, sőt alapvető problémákat sem orvosolnak a környéken.

Most már csak az kérdeznénk, MIT CSINÁL A HELYI KÉPVISELŐ?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4613705530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása