Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Megtörtént vagy nem történt meg, ismét ez a kérdés: újratárgyalják a 2011-es tatabányai rablógyilkosságot

rendorseg-autoajto.jpg

A 2017-ben hozott ítéletet hatályon kívül helyezték, és újra megvizsgálják: vajon valóban emberölés történt-e 2011 nyarán.

2011 augusztus 2-án az ügy másod- és negyedrendű vádlottja, T. E. és K. J. találkoztak a sértettel egy kocsmában, majd követték a közelben lévő buszmegállóig, ahol K. J. felpofozta és dulakodni kezdett vele. A csetepaténak egy járókelő vetett véget. A sértett férfi nyolc napon belül gyógyuló hámsérülést szenvedett.T. E. azonban elhatározta, hogy az éjszaka folyamán pénzszerzési célból behatol a sértett házába. Ezért az első- és a harmadrendű vádlott, T. G. és B. L. társaságában elmentek a sértett házához, és amíg B. L. odakinn őrködött, T. E. és T. G. behatoltak az épületbe, és elkezdték átkutatni a bútorokat.

Innentől viszont nem lehet pontosan tudni, mi is történt. A 2015. szeptemberében megkezdődött első eljárás vádirata szerint a sértett felébredt és segítségért kiáltott. T. E. lefogta a kiabáló férfit, T. G. pedig addig szorította a nyakát, míg a sértett meg nem fulladt. Ezt követően úgy rendezték el a helyszínt, mintha a sértett aludna, és elhagyták a lakást.

Az ügyben 2017 februárjában született ítélet: az emberölés vádját ejtették ugyan az elsőrendű vádlott ellen, mert az igazságügyi szakértők a rendelkezésükre bocsátott újabb adatok alapján a halál időpontját lényegesen korábbra – 2011. augusztus 2-a délutánjára – tették, mint a vádiratban szereplő éjfél körüli időpont. Erre az időpontra azonban a vádlottaknak igazolt alibijük volt.

Azt viszont az ítélet sem vonta kétségbe, hogy a három férfi rablási szándékkal megjelent a sértett házánál, és ketten közülük a házba is bementek. A másodrendű vádlott két év börtönt, a harmadrendű pedig egy év 8 hónap börtönbüntetést kapott kifosztás bűntett kísérlete miatt, valamint két évre mindkettejüket eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ügy negyedrendű vádlottjára akkor 90 óra közmunkát szabtak ki garázdaságért és könnyű testi sértésért.

Az ítélet ellen az ügyész a vádirati tényállás szerinti bűnösség megállapításáért, T. E. és B. L. ügyvédei pedig felmentés iránt nyújtottak be fellebbezést. T. G. és K. J. tudomásul vették az ítéletet.

2018 februárjában hatályon kívül helyezték a 2017-ben hozott ítéletet, és újabb eljárást rendeltek el, amely során ismét megvizsgálják az elsőrendű vádlott, T. G. szerepét. A vádirat szerint ugyanis mégiscsak emberölés történt azon a hét évvel ezelőtti nyári éjszakán.

A tárgyalás első napját február 19-én, hétfőn tartották, ismertették az ügyben összegyűlt iratokat, valamint meghallgatták a vádlottak vallomásait.

(kemma)

A kép illusztráció

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7713685922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása