Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Mit szólnának hozzá? Kísérlet Tatabányán, mint a “legboldogabb” városban!

retro-tv-24-hu.jpg

Az utóbbi időszak permanens jó hír közlő rendszerének kiépítése kapcsán eljátszottunk a gondolattal:

Tatabánya a legboldogabb város, mint ugye állítják egy nemrég kitalált pszichológiai felmérés során, tehát örüljön minden városlakó, mert boldog.

Akkor is, ha nem érzi, akkor is, ha valaki csak gyerekkorában érezte utoljára. Parlamentsarokbeli forrásainktól, éppen  most azt a hírt kaptuk, hogy a kórházak mintájára - épp ezért, mert a tatabányaiak ennyire boldogak - a városlakóknak is hetente két jó hírt kell küldeniük a kormánynak.

Állítólag evvel fogják bizonyítani, hogy minden rendben van az országban, hiszen a legboldogabb városból minden ember két jó hírt is tud prezentálni, ez ha belegondolunk 140 ezer nagyszerű hír hetente, amivel már választásokat is lehet nyerni.

Jelenleg folyik a Nemzeti Jóhírközlő-Rendszer kidolgozása: valószínűleg a híreket első körben, az újra munkába álló nemzeti házmesterek gyűjtik be tőlünk, ők átadják a körzeti önkormányzati képviselőknek, akik kiválogatják, belejavítgatnak a leadott jó hírekbe, ha nem felel meg a sablonnak, amit kapnak a kormánytól. Ezek után jó híreink a polgármester elé kerülnek, aki második körben is átválogatja vagy átvilágítja őket, majd a közgyűlés titkos ülésen átnyálazza még egyszer, mit vigyen a polgármester és az országgyűlési képviselő a központba. Ez látszólag elég bürokratikus folyamat, de biztosítják majd a lakosságot, hogy amint beindul a rendszer, minden gördülékenyen fog menni. Ennek érdekében a közterület-felügyelet és a rendőrség szakembereiből szervezni fognak egy áljóhír-vadász egységet, akik nemzetbiztonsági eszközökkel is vizsgálhatják majd a lakosságtól érkező jó híreket.

Vigyázat, a túl jó hírek közlése gyanús lehet, minden városlakó maradjon meg egy normális szinten, erről a szintről levél fog érkezni egy héten belül minden tatabányai háztartásba. Azok a polgárok, akik legalább egy hónapig hiteles és megfelelő minőségű jó híreket adnak le a közös képviselőjüknek, örökre felhasználható Tatabánya-kártyát kapnak, valamint 10 láda önkormányzati sört. Illetve bónuszként 2 hónapig nem kell várniuk a kórházban egyetlen osztályon sem, beleértve a sürgősségit is. A jó hírek kinézetéről, hosszúságáról is mintát kapnak majd a családok, kerülni kell a túl általános kifejezéseket, mint, hogy ma is jól éreztem magam. Inkább az olyanokat fogadják el, mint: ma is annyira jó érzés volt, hogy 30 perc helyett csak 28 percet késett a busz, amivel munkába mentem, és hiába késtem el a munkából, nem kaptam büntetést, úgy gondolom, ezt is a kormánynak és a polgármesternek köszönhetem.

Ha Tatabányán jól fog működni a rendszer, első körben az összes megyeszékhelyre is kiterjesztik majd.

Ezáltal fog fejlődni, legalábbis a szakemberek szerint, az ország mentális állapota.

címlap: 24.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4013678690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása