Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Erre a megoldásra képesek Schmidt Csabáék? A vonatgázolás helyszíne mellé kitettek egy tiltótáblát, többre nem telik?

simon_miska.jpg

Egy táblát helyezett ki, gondoljuk, az önkormányzat, a decemberi vonatgázolásos baleset helyszínén: Figyelem, életveszély! Az átkelés a vasúti síneken tilos életveszélyes! Az jó, hogy így hetven évvel megkésve került ki egy figyelmeztető tábla az egyik illegális átkelési ponthoz, de azért bízunk benne, ez csak ideiglenes (nem)megoldás, és később a tettek mezejére lépnek. Vagy a vasút vagy az önkormányzat, nekünk polgároknak mindegy is, csak tegyenek már igazi, valamennyire is komolyan vehető lépéseket. Mert azóta is ott szambáznak át az emberek, ahol eddig, és a cinikusabbja csak mosolyog az egészen, és úgy kikerüli a figyelmeztető táblát, mint annak a rendje.

Azt mondjuk nem értjük a Csónakázó többi részére miért nem került tábla? És ha már kitesznek egy táblát oda, mért nem raktak ki mindjárt egy olyat is, ami az alagútra hívja fel figyelmet.

És még mindig úgy van, ahogy régebben írtuk: Aki át szeretne menni Sárberekből Bánhidára, mondjuk a Szent Borbála kórházba, biztos, hogy ezeken a helyeken megy át, mert gyorsan oda lehet érni. Átvág a síneken, és a lesétál az úton, vagy a másik helyen kell át, aztán irány az úgynevezett Hosimin-ösvény, és ripsz-ropsz már ott is van.

Ezt mindenki tudja a városban, és használja is, persze  mindenki tisztában van vele, hogy szabálytalan és életveszélyes.

Hiába van nem messze egy „rendes” aluljáró, a legtöbb ember mégis itt sétál át a város másik részébe, mert ahogy írtuk, egyrészről nincs kitáblázva, másrészről nem lehet átmenni az ott lévő akadályok miatt, amit ismételten jelzünk, egy jófajta bobcat félórás munkával meg tudnának oldani.

Igazán nem panaszkodhatott a város, hogy ne foglalkozna vele senki, hiszen az RTL Házon  kívül műsorában is látható volt:

Mi végigjártuk a két lehetőséget, és azt mondjuk: elnézve a környezetet, nem csoda hogy ott és úgy mennek át az emberek, ahogy. Túl könnyű  átkelni a síneken, azt gondoljuk a megoldás egyik része az lenne, ha ezeken a pontokon fizikailag tennék lehetetlenné az átjárást.

Az átjáróhoz útvonal nincs is kitáblázva, ráadásul nem valami bizalomgerjesztő,ki kellene világítani és a környékét is rendbe kellene kapni.

Ráadásul onnan komoly buckákon keresztül vezet az út, amely nem mindenki számára közlekedhető, esős és havas időben gyakorlatilag lehetetlen.

dimbesdomb-gazolas2017-es.jpg

Az RTL Klubnak nyilatkozó tatabányai polgármester láthatóan nem volt a helyzet magaslatán, nem is csoda, hiszen őt se nagyon hozta lázba eddig ez a problematika, mint mindig most is nyomta az üres kommunikáció-paneleket.

Nagy cinikusan például ilyeneket a vasútfelújításról, ahol lehetne zajvédőfal:

“... Sajnos ez a projekt tartalék listára került, ami nem azt jelenti, hogy nem fog megvalósulni, hanem azt jelenti, hogy ma még nem tudjuk pontosan, hogy mikor fog mevalósulni Európa uniós forrásból. Ezért a város tovább kereste a lehetőségeket, hogyan lehetne itt a meglévő problémákat megoldani. Az kérjük a MÁV-tól, hogy saját forrásból vagy más forrásokból keressen lehetőséget arra hogy itt zajvédő falat építsen.”

Micsoda problémamegoldás, gyorsan szólunk a MÁV-nak, hogy oldja meg. Arra kíváncsi lennék, hogy a sok látványberuházás mellett, nem tudott volna pályázni a város mondjuk zajvédő falra? Ne etessenek már ilyenekkel. És ne legyünk naivak a polgármester is pontosan tudja, hogyha ilyen kéréssel fordul a vasúthoz, bizony rengeteg időbe telik, míg lesz valami a dologból.

Ezt sejteni is lehetett. Azért akkor tényleg kinyílik a bicska az ember zsebében, mikor Schmidt Csaba elintézi az egészet azzal, hogy parkolópályán van a projekt.

Pedig jó néhány dolgot megtehetnének és megtehettek volna már eddig is: táblázás és erős tájékozató-kampány arról, hol lehet át menni. Esetleg időnként közterület- felügyelet járőrözhetne azon a részen. Vagy a  most sokak által használt részen megnehezíteni, megakadályozni a közlekedést. Az aluljárónál pedig világítás és az útvonal használhatóságának biztosítása.

Annyira azért meghatódott a városvezetés, hogy kirakták ezeket a vézna tiltó táblákat.

Nem vesztettük el a reményt, hogy rövid időn belül meglesz a sokkal kreatívabb igazi megoldás, addig is folyamatosan visszatérünk a témára. Önöknek is azt javasoljuk, hogy bombázzák folyamatosan a városvezetést, hogy oldják meg a kérdést.

 

Címlapfotó: Simon Miska

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5713651816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása