Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Már Arany Jánosból is Soros-ügynököt csinálnak, avagy Toldi Miklós is terrorista egy hatodikos tankönyv szerint? Nem tudják elég korán kezdeni a tatabányai nebulók agymosását?

toldi-miklos-cultura-hu.jpg

Szeretjük, amikor a tankönyvíró megmondja, hogy mire gondolt a költő…

A nebulók az  OFI Irodalom 6. olvasókönyvben Arany műve kapcsán nem mindennapi kérdésekre kell, hogy választ adjanak:

“Joggal ítéljük el a mai terrorizmust éppúgy, mint Miklós tettét. A mindenfajta jognál mélyebb igazságérzet azonban jól tudja: a sarokba szorított, megalázott, felbőszített kutya harapni fog. Szerinted mi az oka az egyre jobban terjedő terrorizmusnak?”

Hatalmas tehetség kellett ehhez az átkötéshez, hogy a Toldiból ilyen mély és átérző mondatokkal legyenek képesek a terrorizmusra áttérni. Azért ilyenre csak bizonyos ideológiában megmártózott tankönyvírók képesek. Már akinek van bőr a képén, jelen esetben volt. Nagyon veszélyes tűzzel játszanak ezek az urak, és már az általános iskolásokat is bele akarják kényszeríteni a paranoiába, ami meg egyszerűen bűn. Már várom, hogy Micimackóból, hogyan lesz Soros-irodát vezető főnök, vagy hogyan keretezik át a Walesi bárdokat vagy a Pál Utcai Fiúkat. Lehetnének ilyen kérdések, feladatok:

Szerinted Nemecsek mikor vette fel a szír állampolgárságot?

Vagy: Vezesd le két oldalon keresztül, Zsebibabának hány oka lehetne áttérni az iszlám hitre.

Ezt a tankönyvet amúgy  az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adta ki 2015-ben.

Állítólag továbbgondolásra, önálló vélemény megfogalmazásra ösztönöznek az elemzett, esszészerű írások -na de ilyen módon?
Ennek továbbgondolását az Örökbecsű Olvasóra bízzuk!
(eduline.hu)

(kép: cultura.hu)

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9713642008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása