Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Indul az Árpád Gimi teljeskörű átépítése

arpadgimi-latvany01.jpg

Tegnapi nap kiírásra került az Árpád Gimi teljeskörű átépítése, megnéztük, mit is tartalmaz a kiírás. Az Árpádot már jó régen fel kellett volna újítani, most sikerült kiírni a felújítási munkálatok közbeszerzését. Mintha a politikus urak évtizedekig nem becsülték volna meg a nagyhírű iskolát.

A tervezett fejlesztés helyiségigényei mindenképpen szükségessé teszik az épület bővítését, az intézménynek jelenleg nincsen közösségi tere, aulája. A fejlesztés során a belső elrendezés strukturális átrendezését és a létesítmény bővítését kell megvalósítani. A bővítést a jelenlegi földszintes épületszárny emeletráépítésével kell megvalósítani. A létesítmény új bejáratot kap akadálymentes megközelítéssel, egy előtetőt is  hozzáépítenek.

A rendőrség felőli oldalkert és a könyvtári szárny feletti rész gépkocsi beállóként való hasznosítása céljából út-, parkoló építési és térburkolási munkákat is el kell végezni, továbbá 1 db új kerékpártárolót is kell építeni.

A tetőfelületek esetében az emeletráépítés részben visszabontásra kerül, a többi részen pedig az utólagos hőszigetelését és vízszigetelését is meg kell oldani.

arpadgimi-latvany02.jpg

A fejlesztés során a homlokzati nyílászárók korszerű nyílászárókra cserélendőek, illetve a külső árnyékolásról is gondoskodni kell, a falak és a födémek hőszigetelését meg kell oldani. Az épület belső padló és falburkolatait kicserélik.

A homlokzat a hőszigetelés miatt új felületképzést kap, de a nagymértékű belső átalakítás miatt a belső falak is újra lesznek festve.

A létesítmény a földrengés ellenállásának biztosításához több helyen monolit vasbeton merevítő fal, alatta vasbeton sávalap kiegészítést kap.

Elvégzendő a létesítmény teljes körű, minden alapszakágat tartalmazó, felújítása és átalakítása, valamint bővítése- írja a dokumentum.

A 18 db 35 fős osztályterem jellemzően az emeletre kerül, a kiszolgáló részek és a szaktantermek pedig egymás mellé a földszintre.

Átnézve a dolgot, kissé kevés a látványtervek vizuális része, csupán a főfrontról találtunk elképzeléseket. Reméljük, ettől még csinos kis gimnáziumot varázsolnak majd az Árpádból.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4313549703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása