Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hidas T-Szol elnök elvesztette a türelmét, és beperelte a Boldogulj Tatabányán portál vezetőjét

hidasjanos-magyarnemzetikormany-com.jpg

Három, a tatabányai munkásszállóról szóló írásunk miatt beperelte szerkesztőségünk vezetőjét a T-Szol Zrt., nyilván az elnöke utasítására. Valószínűleg zavarják őket egyes, kényes kérdéseket feszegető cikkeink.

Például a Szép újvilág Tatabányán! Jön még az ágyrajárók korszaka is? címmel megjelent írásunk kapcsán többek között a „családbarát koncepció” fogalmát sérelmezik, mármint, hogy miért írunk ilyeneket, mert a projekt céljának megfogalmazásakor fel sem merült a családbarát koncepció fogalma.

Ebben az esetben viszont, nagyon megtévesztő az egész program neve, amely nem más, mint „Tatabánya, ahol otthonra találsz”. Ezek szerint az otthonhoz csak nekünk kapcsolódik a család fogalma illetve fordítva.

A  bírósághoz beadott keresetlevél szerint, megsértettük a jóhírnévhez való jogukat három cikkünkkel, amelyeket itt olvashatnak:

Munkásszálló-gate: kérdezze Hidas "Varázsló" Jánost a T-Szol elnökét, hová érdemes tízmilliókat befektetni!

Hamarosan kész a T-Szol mutyiszállója, ahová beköltözhetnek a biorobotok

Szép újvilág Tatabányán! Jön még az ágyrajárók korszaka is?

Szerintük ezek a cikkek különösen alkalmasak arra, hogy rossz színben tüntessük fel őket, és ezért 500.000 Ft-os pénzbüntetés kiszabását kérik a szerkesztőség vezetőjére, illetve még azt kéri a T-Szol a bíróságtól, hogy tiltson el a további jogsértéstől, jelentsen ez utóbbi bármit is.

Azért reméljük, nem sértődnek meg, ha továbbra is írunk róluk!

Azt halkan jegyezzük meg, hogy nem kértek helyreigazítást anno, tehát kicsit furcsa, hogy most mégiscsak bíróságra hívnak bennünket, de a jog már csak ilyen, megengedi az ilyesmit.

Az írják, a felperes rengeteg közszolgáltatást végez a tatabányai lakosoknak, és a mi fenti cikkeink alkalmasak arra, hogy Önökben kedves olvasó, bizalmatlanságot ébresszen a T-Szol iránt.

Önöknek, ha jól értjük, miattunk van rosszabb véleménye a T-Szolról! Ez igaz, tényleg?

A bírósági beadványukban azt írják, hogy ők egy piaci alapon működő cég, felsorolják mi mindent csinálnak Tatabányán. Bevalljuk, a cég nehezen értelmezhető számunkra piaci alapúnak, mert tevékenységi körének nagy része kötődik közszolgáltatásokhoz, amelynek az árát saját tulajdonosa, az önkormányzat határozza meg, illetve nagyon sokszor verseny nélkül adnak nekik elvégzendő projekteket, akár hosszú évekre, lásd például útkarbantartások, stb.

Erre a működésre, leginkább a helyi monopólium kifejezés illene.
Nem tartják elfogadhatónak, ahogyan a munkásszálló projektről írtunk, tehát hogy szerintünk mutyiznak, néhány dologban hazudnak.

Például, ahogyan mi, a munkásszállót építő, T-Ház kft-ben felerészben tulajdonos T-Szol partnert körbeírtuk. Ismételten leírják, hogy ez mennyire egy klassz cég, ők voltak, akik minden feltételt teljesítettek, bla,bla,bla.

Na, most nézzük akkor ismételten a Morrison Finance Kft-t.

Azt írják, ez az egyetlen cég vállalta az összes feltétel egyidejű teljesítését, ami persze értelmezés kérdése.

A Morrison Finance Kft. tevékenységi körében semmilyen a munkásszálló építésével, üzemeltetésével összefüggő tevékenység nem volt ekkor, azt csupán a tőkeemelés után történt meg, de ez nem érdekel senkit. Ennyit a “szakmai befektető” státuszról.

Az is izgalmas kérdés, hogy a T-Szol miért alapít egy közös céget egy olyan szereplővel (Morrison Finance Kft), akinek láthatóan semmi vagyona nincs. Ennek ellenére egy közös kft-t hoznak létre, aztán pár hónap után 143 millió forintra emelik fel a törzstőkéjét a közös cégnek.

FONTOS!, hogy 2014-ben és 2015-ben, sőt tavaly azaz 2016-ban sem volt a Morrison Finance Kft-nek semmilyen bevétele, alkalmazottja, gyakorlatilag nem csinált semmit.  Persze ez gyakorlatilag a létrehozása óta /2008óta/ így van, 1-2 év kivételével. Mondhatjuk, egy tipikus alvó cégről van szó.

Ezek után mit is tudnak teljesíteni?

Nagyon fontos megemlíteni, hogy 2016. december 15-én került sor a törzstőke felemelésére a T-Ház kft-ben. Tudják mikor hagyta ezt jóvá a T-Szol Zrt. tulajdonosa az önkormányzat? Csak hónapokkal később 2017 áprilisában, amely megkérdőjelezi az egész művelet törvényességét.

Ami nagyobb gond, hogy a tőkeemeléskor készített társasági szerződésben, például a Morrison Finance vállalja, hogy bizonyos értékben apportál eszközöket, csakhogy semmilyen dátum nincs erre vonatkozóan, maguk az eszközök sincsenek semmilyen szinten nevesítve. Sőt a pénzbeli befizetéseit is darabokban teljesíti a társaság, egészen idén május 31-ig.

Magyarán úgy maradt fele-fele tulajdonos a T-Szol-lal közös cégben, hogy még akkor, nem teljesítette a ráeső részét.

Arra gondoltunk, a T-Szol elnöke Hidas János a jövőbe látott, s ha addig jelentéktelen cég is volt a Morrison Finance, ő meglátta, hogy 2016 elején iszonyúan meg fog erősödni, tehát ő lesz a tuti befektető.

Mi is ezt vártuk, mielőtt megnéztük a cég 2016-os éves beszámolóját, de az állítólagos apportoknak a nyomait nem igazán fedeztük fel.

A tervdokumentáció és gépek berendezésekre költött összeg  nem szerepel a Morrison Finance Kft. hivatalos beszámolójában.

Akkor honnan vannak a cégnek a T-Ház Kft.-be apportált dolgai, csak nem egy David Kopperfield-del vagy Rodolfóval van dolgunk?

Először is kellett ugyebár egy épület, amely célra kinézte magának a T-Szol az Edutus volt kollégiumát. Első szándéka az volt, hogy 50 Milláért megveszik, mindez 2015. novemberében történt.

Valami történt, mert hirtelen nagyot nőtt az ár 2 (!) hónap alatt, mert egy 2016 év eleji igazgatósági határozatban, már 20 Millióval többel számolnak Hidasék.

Csakhogy az épület tulajdonosa egy törlésre ítélt vállalkozás. Az már tényleg hab a tortán, hogy a miért foglalkoznak egy vadidegen céggel, hogy kiegyenlítsék a tartozását, de hogy mennyire alaposan mérték ezt fel, arra jó példa az alábbi ezzel kapcsolatos 2 dokumentum.

Lássuk, mit terjesztettek ezzel az üggyel kapcsolatosan, a 2016. január 28-i önkormányzati ülésre és mi volt az a T-Szol igazgatósági határozat, amely közel hasonló időpontból származott!

Az igazgatóság elé:

mszall-ighat.jpg

És részlet a 2016.január 28-i önkormányzati előterjesztésből, amelyet a T-Szol készített az ülésre:

mszall-eloterj-reszlet.jpg

Nem fűznénk hozzá semmit.

Itt a végén azért mindenképpen szeretnénk még egyszer felidézni, hogy a T-Szol igazgatója a munkásszálló kapcsán a következőket találta mondani,

(Hidas János T-Szol igazgatót szó szerint idézzük):

“GYAKORLATILAG EGY 3-4 CSILLAGOS HOTEL, SZÁLLODAI SZOLGÁLTATÁS SZÍNVONALÁT FOGJA ELÉRNI, S MINDEZT TERMÉSZETESEN NEM HOTEL ÁRON, HANEM MUNKÁLTATÓ, MUNKAVÁLLALÓ BARÁT ÁRON TUDJUK MAJD NYÚJTANI."

A szerkesztőségünk vezetője ellen benyújtott keresetlevél végén a T-Szol jogi képviselője leírja, milyen fontos közszolgáltatásokat nyújt a cég a városban: a távhőszolgáltatás, a távfűtés biztosítása, hulladékezelés, közterület-kezelés, társaházkezelés temetőszolgáltatás, továbbá ingatlanfejlesztés és hasznosítás, és nemsokára a tömegközlekedés biztosítása is.

Most már csak azt szeretnénk megkérdezni Önöktől, kedves olvasók, hogy ezen szolgáltatások színvonalának megítélését, a mi három darab cikkünk befolyásolja bárhogyan is?

Tényleg?

Ezektől az írásoktól gondolhatják úgy az emberek, hogy nincs rendben a szeméthelyzet a városban például?

Önökre bízzuk a választ!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4113129648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása