Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

12. Tatabányai Őszi tárlat a Vértes Agorában: Rendhagyó kiállítás a városhoz kötődő művészek alkotásaiból

lanyok_2_tarllat.jpg

Október 31-ig tekinthető meg a közelmúltban megnyílt 12. Tatabányai Őszi Tárlat, melyet a rendező Tatabánya Alkotóművészeiért Alapítvány, tekintettel a Jó szerencsét! Emlékévre, „Vágatok” című pályázatára beérkezett alkotásainak válogatása. A művek A Vértes Agorája Kortárs Galériájában és a Tatabányai Múzeum kiállító helyiségében tekinthetők meg.

 tarlat_lanyok.jpg

A hagyományok szellemében a tatabányai és a korábbi tárlatokon már bemutatkozott, a megyeszékhelyhez kötődő művészeknek, alkotóknak volt lehetőségük munkájukat beadni. A pályázaton a festészet, grafika, szobrászat, iparművészeti ágazatok, fotó, új médiumok kategóriákban lehetett részt venni.

tarlat_mutatas.jpg

A vágat eredeti jelentése olyan meddőben, szénben kihajtott bányamű, földalatti bányatérség, melyet különböző szerkezeti elemekkel biztosítanak a rendeltetési céljának megfelelően, a vágat lehet kutató-, feltáró- szállító-, lég- és vízvágat. Az alapítvány szándékai szerint ezt a meghatározást kívánta kiterjeszteni a művészet területére, szabad irányt hagyva az értelmezésnek, a művészi szabadságnak és a képzőművészet sajátos eszközeinek alkalmazására.

 wwehner.jpg

Wehner Tibor művészettörténész megnyitójában egyebek mellett megállapította: A kultúrát és művészetet parkoló pályára kényszerítő, meglehetősen hektikus folyamatok, zaklatott történelmi-társadalmi viszonyok és körülmények között zajló időkben – napjainkban – figyelemre méltó és rendkívül örvendetes jelenség, hogy egy képzőművészeti (és iparművészeti, és fotóművészeti) kiállítás-sorozat hosszú távon sem szakad meg. Valamifajta stabilitást, állandóságot, tradíció-építési szándékot jelez, hogy immár tizenkettedik alkalommal várja a művészetkedvelőket Tatabányán a város művészeinek csoportos művészeti seregszemléje, az Őszi Tárlat.

 oszi_tarlat.jpg

A 12. Őszi Tárlaton kiállító meghívott és pályázó alkotók alfabetikus névsora: A. Bak Péter, Bánfi József, Beck Zsuzsanna Judit, Dallos István, Fehér János, Gengeliczky László, Harmos Csilla, Jakobi Anna Mária, Kammerlohr-Kováts László, Kiss T. József, Kovács Attila, Kóthay Péter, B. Kováts Sándor, Lévai Ádám, Mórocz István, Pollák Júlia, Rochlitz György, Schenk Attila, Sipos Zoltán, Szamódy Zsolt Olaf, Szendőfi Pál, Szilágyi Tibor, Szilágyi Zoltán, Sz. Mákos Margit, Szunyogh László, Tarjáni Antal, Varga Bencsik József, Varga Benedek, Varkoly László, Végh Katalin.

(Tatabánya Alkotóművészeiért Alapítvány)

 

Címlapfotó, képek : Vértes Agorája

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2412968399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása