Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A tatabányai kisgömböc, avagy meddig védik még Hidas T-Szol elnököt a városházán

tavfutes-javitas-02.jpg

Szerintünk komoly gondok vannak a T-Szol működésével, még akkor is, ha a városvezetés egyre több mindent bíz a cégre. Több  kérdésben érezhet problémákat a tatabányai polgár, legalábbis a hozzánk érkező rengeteg üzenetből mi ezt szűrjük le.

Jó néhányszor írtunk már a részterületekről, most összeszedtük őket, és olvasóink elé tárjuk, nézzék meg velünk, mit találunk!

Távfűtés:

A legfrissebb és legnagyobb elégedetlenséget kiváltó tevékenység, Tatabányán rengeteg helye nem voltak képesek elindítani a fűtés. Ahhoz képest, hogy ez lenne a cég alaptevékenysége, siralmas állapotot produkálnak a városban.

Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor viszi az állam, de már tavaly megérkezett a “szívhez szóló” diktátum- levél, amelyet ITT olvashat!

A lényege, hogy válasszanak le a T-Szolról egy tisztán ezzel foglalkozó céget, és azt “szeretettel” elviszik.

Vagyis ezt is államosítani szeretnék, és amit szeretnének, azt a jelenlegi vezetés asszisztálása mellett át is viszik, lásd. víziközművek térítésmentes vagy a szemetes cég államosítása.

Egyelőre áll az ügy, amiről nem adtak információt e-mailes kérésünk ellenére sem.

Ebben az a szép, hogy a távhő-szolgáltató adja a cég gerincét, de a város és Hidas T-Szol elnök még csak nem is tiltakozott.

Nézzük a következő probléma-gócot, a Vértes Vidékét, a helyi szemétszállító céget:

Április óta a Vértes Vidékének nem volt engedélye, visszavonta a hatóság, nem szerezték meg újra, de igazából ez eddig sem zavart senkit.  Ebből kifolyólag  fe kellett volna bontani Tatabányának és az összes környező településnek a céggel kötött  szolgáltatási szerződést.

Tanácstalanok voltak miután visszavonták a Vértes Vidéke Kft. engedélyét, hogy mi legyen, de aztán szerencséjükre jött egy törvény, amely segítségével államosították a céget.

Az ezzel kapcsolatos előterjesztésben bevallják, hogy csődbe ment a szemetes cég

Mondhatjuk stilszerűen, hogy kuka!

Következzen Hidasék szeme fénye, a helyi közlekedési cég, a T-Busz.

Eredetileg már szolgáltatnia a cégnek, de csak az idén rodeóztak a koncepcióval, és a 2018 január elsejei kezdéssel.

Ebből is látható, hogy tarthatatlan, semmi hír a buszok beszerzéséről, legutóbb július végi határidővel található egy közbeszerzés, amiből kifelejtették,  amatőr módon, hogy ÚJ buszokat akarnak beszerezni. Az állítólagos telephely földmunkáival sem készültek még el, ebből látható, a fejetlenség ezen a részen is.

Január 1-jén ne is számítsanak, kedves polgárok, a maihoz képest semmilyen változásra.

Amit előástunk: a mutyi-gyanús Munkásszálló-projekt, azaz a T-Ház:

Erről szóló részletes cikkünket ITT olvashatják!

Nehéz lenne 1-2 mondatban összefoglalni, kérjük olvassák el, hogyan is történik a közpénzzel való gazdálkodás, de 2 mondatot itt azért idéznénk:

“Az állítólagos szakmai befektetőnek semmilyen értékelhető vagyona, pénzügyi múltja a társulás időpontjában, de még hónapokkal később sincsen

A tatabányai városvezetés hivatalosan a szükségesnél hónapokkal később hagyja jóvá a mutyigyanús cég tőkeemelését”

Mindenki “kedvence” a Városi köztisztaság:

Ezzel kapcsolatosan egészen az utóbbi időszakig közvetlenül a T-Szol kapott megbízást, aztán pedig egy általa birtokolt társaság. Csak annyit kérdezek tisztelt olvasók, Önök elégedettek a köztisztasági állapotokkal?

Nem maradhat ki természetesen a felsorolásból a Lőrinc Pláza sem (még nem tudjuk hogyan fogják hívni), hivatalos nevén T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. Tatabánya Főtere: vajon miért játsszák át Mészáros Lőrincnek a területet.

Még közel sem teljes a lista, a T-Szolhoz tartozik a helyi közutak karbantartása, a parkok fenntartása is.

Kérdésekre nem válaszolnak, de nagyobb probléma, hogy az ügyfélszolgálat sem működik megfelelően, hiába próbálták elérni a tatabányai polgárok most a fűtés beindítása kapcsán, csak egy üzenetrögzítő fogadta őket, amit kérdéses, hogy visszahallgattak-e.

Ezek után csak az az egy kérdés maradt: meddig marad a T-Szol vezetője a helyén?

Vagy a városvezetés elégedett a munkájával?

 

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8712912951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása