Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Fél órára “közmunkásnak állt,” hogy rendezett legyen a háza előtt a környék

kozmunka.jpg

Érdekes és tanulságos történetet posztolt ki egy városlakó az Élhetőbb Tatabányáért Nyíltan-Őszintén! Facebook-csoportba, gondoltuk, megosztjuk Önökkel, a dolog megérdemli a nagyobb nyilvánosságot.

 

“Ablakunk alatt közmunkások dolgoznak. Egyik brigád a sövényeket nyírja a másik az út széléről a gazt szedi és a lombot takarítja. A lomb ott maradt megint a házunk előtt az olyan bokrok alatt, amit sövényvágóval nem lehetett vágni.

 

Megkérdeztem, hogy a ház előtt miért nem vágják le a bokrok ágait. Elmondták, hogy azt mondták nekik hogy azt a lakók ültették és ezért oda ott nekik nem kell tenni semmit. Érdekes felfogás. Az avart a lakók söpörjék, a bokrokat a lakók vagdossák, fűrészeljék? Előttünk egyik lakó sem ültetgetett és ezt onnan tudom hogy 16 éves koromtól itt lakom. A bokrok, amik itt vannak nem egy lakó munkája. E területet még anno régi világban a város tartotta rendben, csak a mostani világban néhány éve feledkeztek meg arról, ez is még közterület.

 

Odamentem egyik brigádhoz és elkértem a lombseprűt, hogy a bokrok aljáról kiszedjem az avart. Eddig is láttam, hogy ez nem megfelelő munkaeszköz, de most meg is tapasztaltam abban a félórás "közmunkás" időszakomban, míg az avart sepergettem. Jöttek közben lakók és egyik így másik úgy állt hozzá ténykedésemhez. Akiket már behülyítettek, azok csak szidták a közmunkásokat, pedig ők azt végzik amit kiadnak nekik és azzal az eszközzel amit kapnak. Most jelzem, ha valamelyik munkavezető olvasná a posztom hogy a lombseprűvel nem lehet az avart a bokrok aljáról rendesen kiszedni. Kellenének gereblyék, azok kisebbek és beférnek a bokrok alá és erősebbek is jóval.

 

No. Amit tudtam előttünk egy kupacba kiszedtem, most kicsit jobban néz ki előttünk a terep. Az alsó kupac az én "közmunkám" eredménye. “

 

Címlapfotó:  Élhetőbb Tatabányáért Nyíltan-Őszintén! Facebook-csoport/ Frankné Farkas Gabriella

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr112908896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása