Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Itt az ideje, hogy a tatabányai lakásbérlőkön segítsen az önkormányzat, ne a cégek miatt vásároljon tízmilliókért lakásokat!

berlakas.jpg

A városunkban jelenlévő szakemberhiány problémájának megoldásának egyik fontos összetevője, hogy milyen lakhatási körülmények és lehetőségek fogadják az ide érkezőket.

“A Cseri lakóparkban megvásárolt 10 üresen álló lakás után most Kertvárosban, a Dr. Vitális István utcában bővítjük a városi bérlakásprogramot. Az építkezés itt 2007-ben indult, viszont a gazdasági válság miatt egy időre leálltak a munkálatok az épület pedig félkész állapotban várta további sorsát. Az új tulajdonos azonban folytatta a beruházást, amely hamarosan teljesen elkészül és a tegnapi bejáráson én is megtekinthettem az eredményt. A közgyűlésen megszavazott új lakásokat a BD, a Coloplast, az Otto Fuchs és a Grundfos bérelheti majd ki munkavállalói részére.

Bízom benne, hogy rövidesen véget érnek a munkálatok, és minden család beköltözhet az új otthonába!”-írja Schmidt Csaba a Facebook-oldalán.

Furcsa szerepzavarban van Schmidt Csaba, amikor azt írja, hogy egy önkormányzati program célja a munkaerő- toborzás és a dolgozók megtartása. Tényleg azt gondolják, hogy ez egy önkormányzati feladat?

Mindenhol arról hallunk, hogy dübörögnek az ipari parkban lévő cégek, hosszútávra terveznek, keresik a jól képzett munkaerőt, stb...

Jönnek messzi földről a mérnökök, szakmunkások a hiányszakmákba, ezért szükséges az önkormányzati bérlakás-állomány bővítése, szerintük.

Nem a cégeknek lenne a feladata, hogy juttatásként adjanak lakhatási támogatást, vagy szolgálati lakásokat az alkalmazottaknak? Vagy mégsem annyira biztos, hogy maradnak, és így legalább nem áll az ingatlanban a cégek pénze? Majd az önkormányzat beleteszi a közösség pénzét.

A programban, többek között, arról kellene gondoskodni, hogy a tatabányai lakásállományt javítsák, illetve az itt élők  lakhatási megoldásában segítsenek. De ne szánalmas havi 4-5 darabbal.

Vagy inkább elüldöznék a fiatalokat?

Hasonló megoldás, mint a Cseri lakóparkban volt, ahol megmentették a lakóparkot  azzal, hogy felvásárolták az üresen álló lakásokat. De a Vitálison egy bedőlt projekten segítenek, amely 10 évvel ezelőtt indult.

A polgármester arra a kérdésre, hogy mi a helyzet azokkal a tatabányaiakkal, akik már évek óta pályáznak, a következőket írta:

“Az önkormányzati lakások pályáztatása egy szigorú pont rendszer szerint történik. Legmagasabb pontszámot elérő pályázók kapnak lakást. Évente 60-70 lakáspályázatot írunk ki, így tíz plusz lakás több mint 10 %-kal bővíti a lehetőségeket.”

Nem értjük az egészet, mert a cikk elején idézett szövegben az szerepel, hogy cégek pályáznak a lakásokra. De a kérdés a magánszemélyekre vonatkozott, akik évek óta nem jutnak lakáshoz, hiába helyi lakosok. Nekik ki fog segíteni, függetlenül attól, hogy az ipari parkban dolgoznak vagy sem?

 

Címlapfotó: Facebook

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3012808862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása