Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hogy kerül a szar az aszfaltra?- Rosszabb a helyzet, mint szemét ügyben!

szar1.jpg

Egy felháborodott városlakó rakott ki a Facebookra egy nem túl gusztusos képet: valaki a Komáromi Hadkiegészítő Parancsnokság mellett végezte el a dolgát, és láthatóan nem fordított rá energiát, hogy legalább letakarja, vagy valami.

Be is indult a kaki-diskurzus, hogy biztosan a hajléktalanok voltak, mert ugye hajlamosak vagyunk - valljuk be, néhányan nem is alaptalanul-  első körben az utcán élőket emlegetni e tárgykörben is. Talán még eszünkbe jutnak az éjszakai dorbézolók, mint lehetséges “elkövetők.”

Így önmagában nem is lenne annyira “érdekes” a téma, csupán bosszankodás.

Majd érkezett egy elgondolkodtató hozzászólás, amit kicsit szerkesztve idemásolunk.

„Én az itt élőkről írok! Akik nyilvános WC-nek nézik a a házunk előtti parkot és a „Fajátszót.”  

1.) Aug. 20-án vasárnap reggel 8-kor a Sárberki fajátszóra megérkezett a kövér, szőke rövid hajú nő (lánya v.unokája?) a szépséges szőke tündér unokájával, beértek, és a Tündér a játszótéren elvégezte a dolgát. (!) Döbbenet! Megállt a locsolókanna a kezemben …. a jó Q…nénikéjét…! 


2.) Délután teregetek a balkonon, az előttünk lévő fenyőfa alatt guggol anya és 7 év körüli lánya, … , hosszabb ideje, hát kihajoltam, hogy csak nem megint feketerigó fiókákat találtak….? Nem !! A lányka kakilt előttünk. Mivel ezek a jelentek már sokadik volt, lefotóztam. .. volt időm bemennem a gépemért. Ez nem jujj, anya hasmenés kategória! Lett volna idejük a tenyérnyi lakótelepen, hazalépni. Oké , anyja összeszedte. Mint , ahogy néhány jó kutyagazda teszi – szintén előttünk.

3.)Szép szombat kora délelőtt : a telt barna hajú 12 év körüli fiúcska - kijön a játszóról és szintén előttünk a fenyőfára végzi dolgát…, aztán futás vissza játszani.

4.) De sorolhatnám, az apukát – aki igaz tavaly, de bent a játszótéren tartotta 3-4 éves kislányát, hogy tudjon pislini.

5.)  Viszont egyik vasárnap reggel 7,40-kor  egy magányos „farkas „ kigyomlálta a játszón a parlagfüvet ! Isten áldja meg érte! Meg a többi jóindulatú, igényes embert!

6.) A nappali-, és konyha ablakból is végig látni – lombtalan időben a TESCO-ig.  Csodálkozol, hogy imádom és védem a fákat, melyek már megnőttek? A lombkorona árnyékot ad, oxigént, és sokat takar...


7.) Vasárnap ebédelésnél körbeültük az asztalt, és pont szemben a garázssor mögött 4 pasas … végezte dolgát. Nem hajléktalan, igénytelen! Közönséges emberek! Akkor még nem volt TESCO, hogy szükség esetén. …

8.) Lényegre visszatérve, a gyerek azt teszi, amire a szülők tanítják. Én kettőt felneveltem, de nem sz…k körbe a várost. .. Csodálkozunk és háborgunk a koszos városon?! Az igénytelenség, nemtörődömség mindenütt! 
Reggelente 8 kor tiszta a főtérig vezető útszakasz a postától. Délután?.. mocsok, szemét, cigicsikk, zacskók.. , stb. Akik reggel szedik takarítják…, nem csodálnám, ha a piszka bottal egyszer végigvágna valamelyik a szemetelő hátán.

szar2.jpg
A legjobb most jön: Felháborodtunk – és a mi mamánk, a”pisiltetőapukát” - még pártfogásába vette, csak egy kis szenteltvíznek nevezte. Így vele is vitába keveredtünk-Mert: sok szenteltvíznek már szaga van. Na erre már a mama is bólogatott. A csodálatos szülők így tanítják meg gyerekének, hogy mit lehet, és mit nem. Utána már egyedül is oda végzi dolgát, ahová akarja. Te mama az unokáiddal hányszor végeztetted a város közterületén el a kis vagy nagydolgát? Na ugye! Sosem. 
– Hát , igazatok van. Te is fölrohantál a 3.emeletre pisilni, aztán vissza a játszóra, de az öcséd is. – vallotta be töredelmesen a mama.
-Na látod! – zártam le a vitát diadalittasan, mert mamánál nagy szó, ha másnak van igaza és nem neki.”

Elég sarkos és kemény vélemény, a viselkedés kultúránkon bizony elég sokat kellene javítanunk ilyen téren is. Bár az is igaz, hogy egy szülő kerülhet olyan kellemetlen helyzetbe, hogy bizony a közeli bokorba kell rohanni a gyerekkel, ha baj van, ezt azért a legtöbben átéltük szerintem. Persze, ha az ember nem messze a házától tartózkodik, egyértelmű, hogy felmegy, de van, amikor más a helyzet.

Mielőtt azt hinnénk, hogy most meg a gyerekek a hibásak, ne tegyük.

Inkább gondolkodjunk el azon, miért is tűnik úgy, mintha visszamennénk az időben.

Felróható annak is, hogy hol vannak a nyilvános WC-k, a múltkor is csupán arról kaptunk képet, hogy nemhogy nem működik még szó szerint szarnak is rá, mint a képen látható.

wvc_pakolas.jpg

Magyarán szólva ez is egy olyan kérdése Tatabányának, amely megoldására láthatóan képtelen a városvezetés, a nagyobbik baj, semmilyen lépéseket sem tesznek, de még beszélni sem hajlandóak róla.  Rosszabb, mint a szemét helyzet, pedig azt nehéz űberelni.

Mondhatni szarban vagyunk!

Címlapfotó: Facebook/Ráfli Margaréta

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1812782946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása