Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A magyarok fele nem tudja megfizetni az egyhetes nyaralást- Tatabányára lebontva mit mutatnának a számok?

nyaralas_tiu_hu.jpg

Az Eurostat által közölt friss statisztika szerint az európaiak harmada nem tud megengedni magának egyhetes nyaralást. Itthon még rosszabb a helyzet, a magyarok több mint fele kénytelen lemondani az egyhetes üdülésről.

Az Eurostat friss, tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az EU-s tagországok állampolgárainak közel 33%-a nem tudja megengedni magának, hogy egy hétre elmenjen valahová nyaralni. Talán nem meglepő módon ez az arány magasabb, közel 35% a gyermekes családok, és alacsonyabb, 31,3% a gyermekek nélküli családok esetében.

Magyarország ebből a szempontból a lista szomorúbb végén kullog, ugyanis Cpirussal, Görögországgal és Bulgáriával karöltve a magyarok felének nincs pénze arra, hogy egyhetes nyaralást kifizessen-írja a portfolio.hu.

Érdekes lenne megnézni, hogy Tatabányán mennyien tudnak elmenni nyaralni külföldre vagy legalább idehaza egy szép helyre. Simán lehetne valamiféle városi statisztikát készíteni, mert elég jó visszajelzés a városvezetésnek, legalábbis szerintünk.

Erről is lehetne nemzetileg konzultálni, ugye.

Már csak azért is, mert valószínűleg sokan vannak olyanok a városban, akik még a Gyémánt Fürdőbe sem tudnak elmenni a családdal.

Ha kimennének valamelyik tóhoz, ne tegyék, mert  felhívtuk a  Megyei Népegészségügyi Osztályt, ahol az illetékesek közölték, városunkban egyetlen tó sem kijelölt fürdőhely, ezekben a tavakban nem ellenőrzött a víz minősége.

A lényeg a lényeg, egy nyaralási statisztika megmutatná, mennyire is vagyunk mi a legboldogabbak.

Címlapfotó: tui.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2712707666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása