Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ismerje meg Kertváros lakóinak fő kérdését: hová tűnt Patakiné képviselő és a főkivitelezők az 1.2 Milliárdos, borzalmas minőségű projekt után.

vitalis-projekttabla-patakineval.jpg

A Kertvárosi lakótelep egy részének szociális célú városrehabilitációja 2014-ben indult el, a városvezetés 1,2 milliárd forintot kapott a projektre, amelynek keretében 22 társasház 455 lakása újulhatott meg. Az ezzel kapcsolatos közbeszerzést az Agnus G Kft - EBP Építőipari kft tatabányai cégek konzorciuma nyerte el.

vitalis-kulsohomlokzat.jpg

A projekt állítólag végére ért, legalábbis a tekintetben mindenképp, hogy a képviselő átadta, a cég pedig megkapta a bevételt, csupán a lakókat hagyták magukra.

Jó néhány lakó megkeresett bennünket, mert próbálták utolérni a körzet önkormányzati képviselőjét az ügyben, de eddig még nem sikerült, az átadásnál ott volt, azóta mintha elnyelte volna a föld. A lakók úgy érzik, Patakiné képviselő asszony már nem szeretne tovább foglalkozni az üggyel, az átadásnál learatta a babérokat, a kellemetlen részletekről hallani sem akar.

vitalis-lepcsohaz-06.jpg

A munkák minősége rengeteg kívánni valót hagy maga után, vannak akiknek folyamatosan kárt okoznak az “elkészült” munkák.

vitalis-lakas01.jpg

vitalis-lakas02.jpg

Az egyik lakásban, ahol jártunk, a legproblémásabb, hogy a falak penészesek, folyamatosan beáznak, ha esik az eső, ezért a falakat nem tudják újrafesteni, hiszen így teljesen értelmetlen. Lakásbiztosítást természetesen nem tudnak kötni, így a biztosító pedig nem fizet probléma esetén egy fillért sem, nincs is mi alapján fizetni, hiszen az egész  felújított épület úgy gány, ahogy van.

Sikerült egy előtetőt úgy megcsinálniuk, hogy konkrétan az egyik lakó beázik, mert nem egyenes az a bizonyos előtető.

Az itt lakók szerint a lépcsőházi ajtókat nem lehet rendesen bezárni, folyamatosan állítgatni kell az ajtóbehúzón, hogy normálisan működjön.

vitalis-lepcsohaz-01.jpg

vitalis-lepcsohaz-04.jpg

Mindkét lépcsőházban gyakorlatilag rohadnak, penészesednek a falak, a felső szinteken méterekre beszivárgott a víz. A fényképeken is látható, hogy az ablakokat  teljesen rosszul tették be a helyükre.

vitalis-bejarat-befejezetlen-02.jpg

Rögtön, ahogy beléptünk, szemmel látható volt, hogy nem fejezték be a mennyezetet, az egyik lépcsőházban még a szigetelést is kihagyták.

A lakók teljesen tehetetlennek érzik magukat, mert ahol csak lehet már jelezték a problémáikat, de a képviselő és a kivitelező cég nem reagál, és nem is tesz semmit.

Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy egy ilyen nagyívű program esetén, miért nem követelte meg az önkormányzat, a projekt befejezését?

A projekt kapcsán megvalósítottak fűtéskorszerűsítést is, de hiába történt ez meg immár két éve, a mai napig nincs szerződésük a lakóknak a T-Szollal, így nem tudnak korrektül elszámolni, lehet egyszer csak érkezik egy nagy összegű kifizetendő számla.

Apróságnak nem nevezhető pofátlanság, hogy a felújítást végző cég az áramot az épületekből vételezte, amellyel a mai napig nem számoltak el a lakókkal, pedig ez is egy elég tetemes összeg.

A kivitelező Agnus G Kft - EBP Építőipari kft konzorciumból, az Agnus G kft egy ideig nem nyert el közbeszerzés önállóan az utóbbi 2 évben, de az idén megint kaptak egy szeletet ebből a tortából, ők újítják fel a Családsegítőt 66 millióért illetve Schmidt Csabáék irodáját potom 18 millióért.

Reméljük, a polgármester irodáját hasonló minőségben újítják fel, hátha így érzékenyebb lesz a politika az emberek problémáira.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3612679973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása