Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Mi legyen a focipályával Tatabányán?

biokert-focipalyabol-24-hu.jpg

Elgondolkoztunk rajta, hogy mire lehetne használni a focipályából, ha már van ilyenünk, de értelmezhető focicsapatunk nincs hozzá, ráadásul egy feneketlen kútként elnyelte a közösség pénzét. Ekkor került kezünkbe egy hasznos ötlet, amely az amerikaiaktól származik, akik igazán nem vádolhatóak azzal, hogy a ne szeretnék a saját focijukat.

A texasi Dallasban lévő Paul Quinn Főiskola a csőd szélén állt. A dékán gyökeres változást akart. Miután az intézmény focicsapata folyamatosan rosszul teljesített, felparcelláztatta az iskola pályáját.

A zömében hátrányos helyzetű diákokból álló főiskola vezetését 2009-ben vette át Michael Sorrel, aki látva az iskola nehéz helyzetét, úgy érezte, hogy teljes szemléletváltásra van szükség.

biokert-focipalyabol-02-24-hu.jpg

Egyrészt úgy gondolta, itt az ideje, hogy megfizethető és vonzó étel kerüljön az iskolai közösség asztalára, másrészt eltökélt szándéka volt, hogy megtanítsa a diákokkal, hogyan lehet kitörni a szegénység ördögi köréből. Az iskolai biogazdaság kialakítását látta kitörési pontnak, és egy merész ötlettől vezérelve a kampusz focipályáján gondolta ennek megvalósítását.

Ha rosszul teljesít egy focicsapat, akkor hasznosabb egy gazdaság kialakítása, vallotta a dékán, és sikerült neki valami jót kihozni a dologból.

Ne legyünk restek átvenni a pozitív amerikai példát, én azt mondom. Ha már Tatabányán a városvezetésnek sikerült teljesen lenulláznia és a föld színéről eltüntetnie az egykor nagyhírű focicsapatot, legyen valami haszna az egésznek.

Ráadásul ott van a 250.000.000-ból elkészült világítás is, éjszakai is lehetne dolgozni.

Elég nagy a terület, milyen szép kis biofarmot lehetne létesíteni rajta például. Hasznot is termelne bőven, és mindenki a csodájára járna, hogy lám, lám ezek a boldog tatabányaiak, még kreatívak is.

Épülne a Boldog Tatabánya-brand az biztos.

Nemcsak önkormányzati sör lenne, hanem tatabányai retek, répa, brokkoli, stb. A politikusaink úgyis szeretnek zöldséget beszélni. Most kapálhatnának is.

Szemléletváltás, az kell ide!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8212656693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása