Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Látszatmegoldás: évente egyszer ingyenesen jönnek házhoz a lomokért Tatabányán

szemetes1-tb.jpg

A tiszta környezet, a rendezett városkép mindannyiunk érdeke, melynek megőrzéséért a tatabányaiak az eddiginél is többet tehetnek: június 1-jétől ugyanis már igénybe vehető a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. legújabb szolgáltatása, a lakótelepi házhoz menő lomtalanítás.

Tatabánya területén évente egy alkalommal, meghatározott időpontban térítésmentes lomtalanítást biztosít a szolgáltató. Mivel a társasházakban élők többségének problémát okoz a kidobásra ítélt bútorok, nagyobb berendezési tárgyak tárolása a következő begyűjtésig, az önkormányzat úgy döntött, bevezetik a városban a házhoz menő lomtalanítást a lakótelepeken élők számára. Az intézkedéstől azt remélik, hogy jelentősen csökkenni fog a hulladéktároló edények köré eddig illegálisan kihelyezett lomok mennyisége -írja a városi honlap.

A házhoz menő szolgáltatást a Vértes Vidékével szerződésben álló, tartozásmentes ügyfelek vehetik igénybe, egy évben egyszer ingyenesen. A számukra megfelelő időpontot a 34/600-700-as ügyfélszolgálati telefonszámon egyeztethetik le.

Nagyon jó, hogy bevezetik csak az a gond, hogy  ha a város állapotát nézzük folyamatosan kellene házhoz járniuk ingyenesen. Legalábbis egy darabig, utána pedig egy jelképes áron.

Oké, hogy ezzel a rendszerrel diszpécserszolgálatot kellene működtetni, és ez megnövelné a költségeket, de úgyis milliókat költ az önkormányzat az illegális hulladék elszállítására, hát nem megérné?

Vagy azt is el tudjuk képzelni megoldásként, hogy a lakóközösségeknek kellene megszervezniük a plusz lomtalanítást, így rögtön nagyságrendekkel kevesebb lenne a diszpécseri költség.

És tényleg  folyamatosan járőrözhetnének a közterület-felügyelők, akár éjszaka is, bírságolhatnának, ha elkapnak valakit.


Valószínűleg sokkal több pénzt kellene a szemétkérdés megoldására fordítani, mint amennyit jelenleg erre költ a város.

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9912625609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása