Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Krulik Zoltánék csodálatos világa: Makám koncertek a Jászaiban

 

makam_2017.jpg

Június 13. 14.00

 Bogárbál

A BOGÁRBÁL c. interaktív gyerek-családi műsor játékos formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit,  nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megőrizték. Hallunk az ebihalak születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmáról, egy álmedve téli settenkedéseiről, a bogarak tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki szamócát termeszt a kertjében és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.

Vekerdy Tamás írja ajánló szövegében: "A lélek, az idő miféle mélységeiből, a tájak miféle messzeségeiből zeng fel ez a zene, szól ez a dal? Mit rejt a népek lelke,mit rejtenek a népek lelkei? Utoljára talán gyerekkorunkban volt meg ez az átjárás idők, népek és távolok közt, mert bennünk, magunkban fedeztük fel mindezt..."

 

Június 13. 19.00

Zarándokének

A magyar zeneiséget egyedien képviselő Makám együttes a hazai népzene és világzene egyik legrégibb formációja, 1984-ben alakult. Eddig húsz szerzői lemeze jelent meg, s közel kétezer koncertet adott itthon és szerte a világban Párizstól Delhiig, Varsótól Dubrovnikig. Az együttes repertoárjával az ifjabb nemzedékek megszólítására is komoly szerepet szán, ezt jelzi a Szindbád, az Ákom bákom és a Csillagváró c. CD-ik rendkívüli népszerűsége.

Az együttes vezetője, Krulik Zoltán Tatabányán született, szülővárosára emlékezve a koncert kapcsán Az utolsó papírrepülő című, most megjelent könyvéből is mesél.

Címlapfotó: Jászai Mari Színház

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3112587705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása