Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Schmidt Csaba menti a menthetőt. Vajon a hőerőmű vezetőjét megmenti-e?

samuelemese_1.jpg

Schmidt Csaba megérezhette, mennyire kínos a városra nézve az erőműből kirúgott szakszervezeti-vezető ügye, és leült egyeztetni dr. Szilágyi József EVDSZ elnökkel, méghozzá négyszemközt.

„Polgármester úr az EVDSZ szempontjait mérlegelve, és a munkabéke megőrzését, valamint a szociális párbeszéd fontosságát kiemelve egyezségi ajánlatot tett a tárgyaláson, melynek értelmében a munkáltató – peren kívüli egyezség keretében – Kovács Ferenc VIMÉSZ Elnök azonnali hatályú felmondását visszavonná, és az Elnök urat – munkabérének megtartása mellett – egyműszakos munkarendben tovább foglalkoztatná. A foglalkoztatás részleteinek megbeszélésére egy egyeztetésre tett javaslatot, melyen részt vehetne Ő, a társaság Ügyvezetője, az EVDSZ elnöke és Kovács Ferenc.” -írja a vd.hu.

Hoppá.

Úgy tűnik, nem akart perre menni a város, mert valószínűleg bukta volna az ügyet. Gondolom, ezt a megoldást tanácsolták a Schmidt Csabának az ügyvédek, így még az utolsó pillanatban kifarolhat a cégvezetés és a város az egyre duzzadó botrányból.

Mint azt előző cikkünkben már megírtuk Kovács Ferenc szakszervezeti vezetőt azért rúgták ki, mert a szakszervezeti ügyek intézése miatt, nem volt a szolgálati helyén, átment egy másik műszakba. A cégnél éppen bértárgyalások folynak, ezért folyt az aláírásgyűjtés. A hírek szerint Kovácsnak erre írásos engedélye volt, amit dr. Sámuel Emese ügyvezető nem vont vissza.

Ráadásul Kovács Ferenc 44 éve dolgozott a cégnél, még két éve volt a nyugdíjba vonulásig, a munkáját többször ismerték el jutalommal és kitüntetéssel. Ezek a tények mind azt erősítették, hogy valami nincsen rendben az ügy körül.

Az ügyvezető téma iránti érzéketlenségét pedig jól mutatta az azóta már az egész város által megismert felháborító kép, amit a Facebookra kiposztolt, igaz később gyorsan leszedte, nyilván érezve a helyzet fonákságát.

A szakszervezeti-vezető mellett nemcsak a szakszervezetek, de az egész szakma és a munkatársai is kiálltak, ráadásul az országos sajtó is felkapta az ügyet.

“A példátlan összefogás hatására a visszavonulót fújt a cégvezetés, legalábbis a hírekből ez derül ki, bár pontosan nem tudhatjuk, mi történt a megbeszélésen.

Most már csak egy kérdés van: dr. Sámuel Emese maradhat-e a pozíciójában?

Azt gondoljuk, egy normális társadalomban már régen le kellett volna mondania.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Az mindenesetre kiderült, ha összefognak a munkavállalók és a szakszervezetek, ki tudnak állni saját jogaikért- talán ennek ez ügynek köszönhetően- sokkal nagyobb hatásfokkal, mint eddig.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5312575207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása