Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hogyan tartsuk a városban a fiatalokat?

fiatalok.jpg

Azt olvasom mindenhol, hogy a fiatalok egyre inkább külföldön szeretnének tanulni és dolgozni. És ahogy körbenézek a környezetemben, azt látom, hogy aki csak teheti menekül a városból főiskolára vagy egyetemre, és a legtöbb fiatalnak eszébe sem jut visszaköltözni.

És ez nagy probléma, amit orvosolni kell. Leginkább a városvezetésnek.

Valamit pedig gyorsan ki kellene találni, hogy beinduljanak a pozitív folyamatok ebben a kérdésben is. Itt az ideje a negatív tendenciák megállításának, hogy ne maradjon Tatabánya gyerekek, unokák nélküli város.

Attól tartok, a Tatabánya Hazavár nevetséges programja nem lesz elég. Olyan, mintha valaki csak a kis lábujját emelné fel, de futni szeretne egy nagyot.

‘Ha szeretné  a politika, ha nem: le kell tenni az asztalra egy komolyan vehető programot a városunknak azon kívül, hogy lehetsz betanított munkás, és lakhatsz munkásszállóban, ha a itt maradsz. Mert a városvezetésen múlik leginkább, milyen cégek települnek ide, és azok milyen álláslehetőségeket kínálnak.

Ha minden igaz meg-vagy újjáalakult a szociálpolitikai kerekasztal a mai napon.

Legyen ez a központi témájuk.

Remélem, erről is fognak tárgyalni valamelyik ülésükön, és ne csak évente egy vagy kettő ülés legyen,  hanem minden hónapban. Ott például remek téma lehetne.

Azért egy városi konzultációt megérne, nem?

Sokan tudnának építő jellegű javaslatokkal szolgálni a városlakók közül.

Ja, ezzel kellene kezdeni: kicsit jobban hinni az emberekben.

 

Címlapfotó: parokia.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

 

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9112540435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása