Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGMONDTA BENCSIK FŐNÖKE: szociális szféra igen, a pedagógusok ne álmodjanak fizetésemelésről

bencsik-janos-orban-viktor-pestibulvar-hu.jpg

Szokásos pénteki álinterjúját adta Orbán Viktor kormányfő, aki a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt. 

Ezek közül a legfontosabb, hogy béremelést kapnak az ápolók és bölcsődei dolgozók is. 2022. január 1-jétől az alábbiak várhatók:

 

  • 21 százalékkal megemelik az ápolónők bérét,
  • 20 százalékkal a bölcsődei dolgozók bérét,
  • 20 százalékkal a szociális világban dolgozók bérét,
  • 20 százalékkal a kultúrában dolgozók bérét.

 

Emellett vannak még tervek, például a minimálbér emeléséről, de arról egyelőre egyeztetések vannak.

Ugyanakkor a tanárok kapcsán még szóban sem akaródzik nekik némi béremelést adni, ugyanis azt mondta, „hitelből nem lehet” bért emelni, „ezért nem tudunk egyszerre mindenki bérét megemelni”, például a pedagógusokét. Azt mondta egyébként, hogy tárgyalni fognak a pedagógusokkal, akik „most úgy látom, épp sztrájkra készülődnek”, hogy megkapják azt, ami jár nekik.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5916714616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása