Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÖSSZEVERTE ÁLDOZATÁT A TATABÁNYAI RABLÓ: nyomkövetőt kapott, azt meg levágta!

nyomkoveto-haziorizetben.jpg

Fogolyszökés miatt is felel egy rabló, akinek nem volt jó a szabad levegőn, a mozgását nyomon követő technikai eszközt két héttel felrakása után levágta, és ismeretlen helyre távozott.

Az eset előzménye, hogy a férfi ellen rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot korábban az ügyészség. Ő, 2020. április 02-án Tatabányán a sértettel együtt annak telefonján zenét hallgatott, majd kikapta a sértett kezéből a telefont, hogy azt ellopja. A sértettől még elvette az általa használt kerékpárt is. A sértett kérte vissza a telefont és a kerékpárt, azonban az elkövető ahelyett, hogy visszaadta volna, inkább fejbe rúgta, és ököllel megütötte. A sértettnek ettől nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, de ez csak a szerencsén múlott, hiszen a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A bíróság 2021. július 6-án az elkövető bűnügyi felügyeletét rendelte el, előírta, hogy a megjelölt tatabányai lakást engedély nélkül nem hagyhatja el, valamint elrendelte,  hogy a kényszerintézkedést a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával kell ellenőrizni.

A  férfi a technikai eszközt 2021. július 19-én levágta a lábáról, majd a tatabányai lakást engedély nélkül elhagyta azzal a céllal, hogy a büntetőeljárás alól véglegesen kivonja magát, a hatóságok előtt ismeretlen helyre távozott.

A  szökésben lévő férfit a tatabányai rendőrök 2021. augusztus 8-án elfogatóparancs alapján lakossági bejelentés nyomán elfogták, amely után a bíróság a letartóztatását elrendelte.

Az ügyészség a fogolyszökés vétsége miatt is vádiratot nyújtott be a bírósághoz, a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság az ügyet egyesítse a rablás bűntette és testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljáráshoz.

címlap: illusztráció

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6716713500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása