Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ELMARADT A VILÁGVÉGE: a Facebook újra életre kelt, posztolhatsz újra!

facebook-11.jpeg

Délután fél 6 körül kezdtek leállni a szerverek, gyakrlatilag elérhetetlenné vált a Facebook a Messenger és a Whatsapp. 

A probléma világméretű volt, Németországtól Brazílián át az USA-ig mindenhol jelentkezett. Nem tisztázott eddig hogy mi okozta a leállást a nagy internetes oldalakkal, alkalmazásokkal kapcsolatos hibák bejelentésére, monitorozására való downdetector.com-on magyar idő szerint délután fél hat előtt kezdtek érkezni a leállásról szóló jelzések szerte a világból. (Később az is lefagyott)

Mi is megtapasztaltuk, hogy böngészőben be se tölt a Facebook és a Messenger, telefonon pedig nem nézhetők meg a Facebook-bejegyzések, illetve nem mennek át az üzenetek a Messengeren és a Whatsappon.

Nem érhető el a Facebook blogja sem, ahol esetleg magyarázatot adhatnának a jelenségre. A Twitter-csatornájukon sem adtak egyelőre magyarázatot, ugyanakkor ezen a csatornán a felhasználók már a leállásról élcelődnek.

Aztán néhány óra alatt sikerült a Facebook legjobb embereinek is életet lehelni a cég infrastruktúrájába. Éjfél előtt kezdtek mutatkozni az első biztató jelek, az addigi hibaüzenet helyett már a Facebook szerveréről töltődött be egy másik hibaüzenet.

Éjfél után pedig elkezdtek becsorogni a több órája küldött Messenger üzenetek buborékjai, és a leállás utáni beköszönő-vicces bejegyzések is életet töltenek a hírfolyamba. Lassan a WhatsApp, az Instagram, a Facebook és a Messenger is kezdett működni, de nem minden funkció ment gördülékenyen.

Ilyen szintű leállásra csupán 2008-ban volt példa legutóbb, amikor egy teljes napig kimaradt a közösségi oldal, bár akkor még csupán 150 millió felhasználó lógott a közösségi háló, most pedig már a számuk túllépte kétmilliárdot.

Persze ilyenkor jönnek elő a nem kívánt mellékhatások is, mint például a Facebook elvárja alkalmazottaitól, hogy külső és belső kommunikációs felületek használatakor – például a Google Dokumentumok vagy a Zoom – is a Facebook-azonosítással lépjenek be, így a kimaradás alatt ezeket az eszközöket sem tudták használni. 

De azok jártak a legrosszabbul, akik már az épületekbe és a konferenciatermekbe sem tudtak bemenni a belépőjükkel, amit szintén érinthetett valamilyen módon a hálózati hiba.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9516708608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása