Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MOST JÖN TATABÁNYÁN IS AZ UTOLSÓ ÓRAÁTÁLLÍTÁS? Döntés már van, de teljes a káosz!

oraatallitas-infostart-hu.jpg

Egy parlamenti kérdésre adott válaszból derültek ki a legújabb fejlemények, amely szerint az óraátállítás megszüntetéséről az uniós tárgyalások az Európai Unió Tanácsában megakadtak. Bencsik János független parlamenti képviselő kérdezte az illetékes minisztert, akinek a nevében Dr. Völner Pál államtitkár válaszolt a témában. 

A korábbi tárgyalások során nyilvánvalóvá vált, hogy a tagállamok rendkívül megosztottak az óraátállítást illetően és egyértelmű, hogy csak jelentős tagállami egyetértés esetén lehet továbbhaladni a kérdéskörben. Magyarországnak ebben a kérdésben nincs preferált álláspontja, a többségit fogja támogatni.

Az Európai Parlament eközben már állást foglalt az utolsó óraátállítás időpontjának tekintetében. A nyári időszámítás esetén 2021 márciusának, míg téli időszámítás esetén 2021 októberének utolsó vasárnapját határozták meg. Magyarország alapvetően nyitott arra, hogy igény esetén az óraátállítást eltöröljük, de csak akkor, ha arra megfelelő konszenzus mutatkozik az Európai Unió tagállamai között. A döntés megszületése előtt azonban a szomszédos tagállamokkal szorosan együttműködve egy, az egész Unióra kiterjedő hatásvizsgálat is szükséges, szem előtt tartva a harmonizáció jelentőségét. 

Magyarán szólva a téma igazán súlytalannak tűnik annak ellenére is, hogy elvileg ebben a hónapban lesz utolsó ilyen alkalom.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6216706820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása