Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁSI BEJELENTÉS: indul a Revolut Bank Magyarországon is, ez fájni fog a bankoknak!

revolut-fintech-superapp.jpg

A Magyarországon is széles körben használt, mintegy 500 ezer felhasználóval rendelkező neobank, a Revolut elindítja Revolut Bank nevű szolgáltatását a hazai piacon. A felhasználók a szolgáltatásra történő átjelentkezést követően 100 ezer eurós összegig betétbiztosítást élvezhetnek, ám a későbbiekben további szolgáltatásokkal – hitelkártya-hitellel és személyi hitellel - bővülhet a nyújtott szolgáltatások köre. 

“A Revolut globális pénzügyi platform, amely világszerte több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik, ma Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét” – olvasható a társaság közleményében. Ennek eredményeként azon magyarországi ügyfelek betéteinek biztonságát, akik a Revolut Bankra upgrade-elik meglévő szolgáltatásaikat, betétbiztosítási rendszer garantálja 100 ezer Euró összeghatárig. A Revolut Bankra történő átváltás díjmentes a felhasználók számára.

A mostani bejelentés két fontos változást hoz:

  1. eltűnik egy nagyon fontos ellenérv a Revolut-számla használatával kapcsolatban, jelesül, hogy eddig hagyományos betétbiztosítási rendszernek nem volt része a revolutos számlákon tárolt összeg, mostantól azonban az uniós szinten is elvárt összegig biztosítottak lesznek a betétek azoknak, akik a Revolut Bankra váltanak. Ez sok eddig kételkedőt meggyőzhet arról, hogy érdemes és már biztonságos is revolutos számlán tartania a pénzét.
  2. a fintech új, hagyományos banki területeken hódíthat szolgáltatásokkal, első körben ez hitelkártya-hiteleket és személyi hiteleket jelenthet (lásd alább részletesebben), de fokozatosan léphetnek be a többi más banki területre is. Tekintve, hogy 500 ezer fős potenciális ügyfélbázisról van szó, a Revolut komoly versenytársként jelenhet meg bármelyik „megtámadott” területen.

Tavaly változott a helyzet hitel-fronton: a Revolut Litvániában majd Lengyelországban is elindította bankját, és mindkét országban hiteltermékeket kezdett kínálni. Litvániában például

 

  • az ügyfél havi fizetésének kétszeresére rúgó hitelkerettel hitelkártya-hiteleket kezdtek el nyújtani,
  • illetve legfeljebb 5 éves futamidejű 1000 és 15 000 euró közötti összegű személyi hiteleket kezdtek el kihelyezni.

 

Ez várható a hírek szerint Magyarországon. (via Portfólió)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr116703086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása