Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MAGYARNÉÉK TATABÁNYAI DOHÁNY BIZNISZE: 274 millió hasznot pöfékeltek a zsebébe

magyarne-dohanyboltocska.jpg

Újabb erőpróba előtt áll a fideszes nagy nemzeti mutyi, vagy ahogy hivatalosan szokták emlegetni a NER, a nemzeti együttműködés rendszere. Ennek emblematikus mozzanata volt a NAGY DOHÁNYBOLT MUTYI. Mondhatnánk stílszerűen, rengetegen szívnak és néhányan gazdagodnak rajta.

Amikor a jelenlegi rezsim elindította a dohányboltok létrehozását szolgáló trafiktörvényt Fideszék a Nemzeti Dohányboltokat gyakorlatilag ugyanolyanná változtatták, mint a tönkretett kisboltok. Az egyetlen különbség igazából, amit betartottak, hogy gyerekek nem mehetnek be a boltba. 

Aztán kiderült a rendszer működéséről az is, hogy több helyen politikai alapon osztják a biztos sikerrel kecsegtető koncessziókat. 

A legnagyobb botrány Szekszárdon volt, ahol hangfelvétel készült arról, amikor a trafikokat elosztották. Kiderült, hogy a polgármester és a Fidesz-frakció az alapján adta ki a koncessziókat, hogy melyik jelentkező mennyire támogatta a Fideszt, illetve mennyire ismerik őket. Aztán kijött egy hasonló dokumentum Hajdúszoboszlóról is, ahol hasonlóan osztályozták a jelentkezőket. Ez alapján a piac újraeloszásának még ahhoz sem volt köze, hogy ki tudná a legjobban ellátni a dohánykereskedelem funkcióját.

Szóval ebbe a dohánybolt bizniszbe szállt be Magyarné Kocsis Andrea tatabányai képviselőasszony is a családjával. 2013-ban alakult Magyarnéék családi vállalkozása a B2A Betéti Társaság, az év májusában jegyezték be a cégbíróságon.

A betéti társaság beltagja Magyarné lánya, Magyar Beáta és két kültagja Magyarné Kocsis Andrea Edit és férje Magyar Attila Dávid. Az indulás óta változatlan formában üzemelnek, nem háborgatja semmi a békés gazdálkodást.

Megnéztük, azóta hogyan fialtak, mióta elkezdték ezt a rengeteg “kreatív” tudást igénylő és bizonyára semmilyen politikai tőkét nem szükségeltető iparágbeli ténykedést, és összefoglaltuk az adatokat az alábbi táblázatban:

B2A Bt Árbevétel Fizetett adó A cég nyeresége
2013 316 millió 784 ezer 7 millió
2014 754 millió 918 ezer 27 millió 881ezer
2015 824 millió 941 ezer 30 millió 552ezer
2016 885 millió 1millió 112 ezer 36 millió 501ezer
2017 1 MILLIÁRD 1 millió 1 millió 59 ezer 38 millió 471ezer
2018 1 MILLIÁRD 133 millió 824 ezer 30 millió 253ezer
2019 1 MILLIÁRD 293 millió 354 ezer 51 millió 554ezer
2020 1 MILLIÁRD 405 millió 2 millió 775 ezer 61 millió 216ezer
ÖSSZESEN: 7 MILLIÁRD 611 millió 8 millió 767 ezer 283 MILLIÓ

Az adatokat átnézve figyelemre méltó, hogy miközben Magyarné cégének haszna 283 millió forint volt eddig, mindösszesen kevesebb mint 9 millióval járultak hozzá a közös kasszához adóbefizetés formájában.

Vajon a tatabányaiak közül hányan szeretnének mahuknak egy ilyen céget?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216702644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása