Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI RÉM MÉRLEGE: egy embert agyonvert, egy másikat életveszélyesen bántalmazott

baltas-gyilkos_2.jpg

A Tatabányai Járásbíróság mai ülésén, halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben újabb 3 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki egy fejszenyéllel 2 embert is súlyosan bántalmazott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi március 27-én késő este, 10 óra után nem sokkal tatabányai telkén, ittas állapotban - ököllel és egy fejszenyéllel - a fején, a lábán és testének egyéb részein bántalmazta a sértettet amiatt, hogy a sértett engedély nélkül elvitte, majd összetörte az ő gépkocsiját. Az elszenvedő fél a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló lábsérülést és koponyaűri vérzéses sérülést szenvedett. Őt az esetből kifolyólag kórházban ápolták, és ott  április 14-én a koponyasérüléssel közvetett, részleges okozati összefüggésben elhalálozott. 

A most bíróság elé állított férfinak nem ez volt az egyetlen durva támadása, ugyanis megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy március 12-én délután 3 óra körül a telkén - minden különösebb előzmény nélkül - egy fejszenyéllel több, fejre, mellkasra és lábra mért ütéssel bántalmazta a telekre belépő másik sértettet, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsított letartóztatását még március 30-án rendelte el a bíróság, melyet most 3 hónappal – 2021. december 30-ig – meghosszabbított. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakkal, illetve felfegyverkezve megvalósításra kerülő, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. 

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védő fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9116701788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása