Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MIELŐTT EGY COMBOS BÍRSÁG ÉRKEZIK: a helyi hatóságok rendelkeznek erről

avaregetes-tiltas.jpg

Az ősz beköszöntével nem csak a szép színeket és a hulló falevelek csodálásával tölthetjük időnket, hanem annak összeszedésével is.

Azonban ennek eltűntetése sokak számára büntetést vonhat maga után, mivel az összegyűjtött avart és fanyesedéket most már nem lehet elégetni.

Hiszen az égő avar nagy füsttel és sok pernyével jár, amely zavarja a szomszédokat, de legfőképp légszennyezést okoz. Településtől függően van, hogy megengedett kerti hulladékot égetni.

Az országgyűlés által 2020 nyarán törvénymódosítás értelmében idén január 1-jétől az önkormányzatok nem rendelkezhetnek az avarégetésről, azonban a veszélyhelyzet miatt a törvényt felfüggesztették. Így jelenleg továbbra is az önkormányzatok hatáskörébe tartozik az ügy. 

A törvénymódosítást az uniós kötelezettszegési eljárás miatt kellett az országgyűlésnek meghozni, a légszennyezés csökkentése érdekében.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökségnek (EEA) az európai részecske-szennyezésről készített tanulmánya szerint Magyarországon évente 16.200 ember hal meg idő előtt. Ők átlagosan csaknem 10 évvel tovább élhetnének, ha nem sújtaná őket a részecske-szennyezés.

Praktikus ezért az adott önkormányzati hivatalánál megkérdezni az éppen fennálló korlátozásokat. Tatabányán jelen pillanatban tilos az avarégetés. (via hellovidek)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5116699110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása