Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN "CIVIL" MILLIÓK HULLOTTAK: véletlenül Bereznai és élettársa járt jól! Ja, még 1 fideszes!

bereznai-csaba.jpg

A nyár végére kinyitották a magyar állami pénzeszsákot, és ömlött a pénz az ún. Városi Civil Alapból fideszes vezetésű alapítványoknak, egyesületeknek.

A Válasz Online mélyfúrást végzett, átvilágított több száz nyertes szervezetet, s arra jutott: az új finanszírozási mechanizmust egyszerűbb lett volna egyenesen Választókerületi Pártalapnak nevezni. Szinte mindenütt Fidesz-segédszervezetek nyerték a nagy pénzt – például buszra, ingatlanra, kommunikációra: azaz a választási kampányban is remekül hasznosítható dolgokra. Ha ez így nem hivatali hatalommal való visszaélés, akkor semmi sem az.

Először még csak kósza hírek jöttek az egész eljárás megkérdőjelezéséről, de aztán a lapot egymástól függetlenül több, hagyományőrzésben és közösségszervezésben utazó – ha úgy tetszik: vállaltan konzervatív, mégis hoppon maradt – szervezet is megkereste. Jelezték: nem pusztán annyi a probléma az elosztási mechanizmussal, hogy a kormánypártok segédszervezetei is rárepültek a kínálkozó új lehetőségekre.

Egy másik informátoruk pedig azt állította, mivel rossz volt az előérzete az alap meghirdetésekor, szándékosan felkereste a helyi fideszes választókerületi elnök egyik emberét, hogy egyengesse a saját egyesülete ügyét, ám „a politikai munkatárs metakommunikációjából azonnal lejött, hogy itt kész listák vannak, amelyekre egyszeri civilek nemigen kerülhetnek fel”.

A lap a nyertesek listáján szereplő hétszáz szervezet mindegyikének kikeresték a székhelyét a bírósági nyilvántartásból, majd választókerületenként csoportosították a győzteseket, a legaktívabb helyi pénzfelhasználók hátterét kutattuk.)     

Természetesen mi a listából a Komárom-Esztergom megyei 1. egyéni választókerület szervezeteit vettük számba. Itt az összes kifizetés a Városi Civil Alapból 30 millió forint, amelyet az alábbi módon osztottka szét:

15 millió – Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság, 2890 Tata, Tanoda tér 5/a.; a szervezet elnöke a megyei fideszes képviselőként, közgyűlési alelnökként is ismert Borsó Tibor

8 millió – Hétvezér Egyesület, 2800 Tatabánya, Mártírok útja 84. 7/1. Ők a Bereznai Csaba nevével fémjelzett 

5 millió – Hatodik Tálentum Egyesület, 2800 Tatabánya, Mártírok útja 84. 7/1. Az egyesület alelnöke Mecseki Melinda, aki jelenleg a Majki Népfőiskola elnöke, mellesleg pedig Bereznai Csaba élettársa.

2 millió – Majki Népfőiskolai Társaság, 2800 Tatabánya, Kós K. u. 2.  Ez az a szervezet, melynek kapcsán Bereznai Csabát egy biztosítási ügy miatt folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolták meg 2008-ban.

Fontos momentum még a civileknél, hogy Mecseki Melinda az elnöke annak a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központnak, amely a civil törvény értelmében egyedüliként rendelkezik minden információval a különböző állami támogatási lehetőségekről.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6316693516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása