Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

DURVA HIBÁK A MICROSOFT PROGRAMJAIBAN: a magyar titkosszolgálat riasztást adott ki!

windows-update-1809_bitport.png

Microsoft szoftvereket érintő kritikus problémákra hívta fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet, ezért riasztást adtak ki. 

A hibák orvoslása a legfrissebb frissítési csomag letöltésével és telepítésével oldható meg. Az eset az Office-csomagtól kezdve, sok Windows-funkciót, sőt azok linuxos pluginját is érinti, lejjebb található egy felsorolás.

A Microsoft e havi havi biztonsági frissítőcsomagjában közel félszáz biztonsági hibát javítottak ki - írja közleményében a NKI. A leginkább kritikus terület, ahol a támadók káros tartalmú Office dokumentumok segítségével aktívan ki is használnak a sérülékenységben érintett rendszerek kompromittálására.

Azonban nem az Office az egyetlen szoftver, amelyet érintenek a biztonsági hibák, hanem azok a következők: 

Azure Open Management Infrastructure, Azure Sphere, Dynamics Business Central Control, Microsoft Accessibility Insights for Android, Microsoft Edge (Chromium-based), Microsoft Edge for Android, Microsoft MPEG-2 Video Extension, Microsoft Office, Microsoft Office Access, Microsoft Office Excel, Microsoft Office SharePoint, Microsoft Office Visio, Microsoft Office Word, Microsoft Windows Codecs Library, Microsoft Windows DNS, Visual Studio, Windows Ancillary Function Driver for WinSock, Windows Authenticode, Windows Bind Filter Driver, Windows BitLocker, Windows Common Log File System Driver, Windows Event Tracing, Windows Installer, Windows Kernel, Windows Key Storage Provider, Windows MSHTML Platform, Windows Print Spooler Components, Windows Redirected Drive Buffering, Windows Scripting, Windows SMB, Windows Storage, Windows Subsystem for Linux, Windows TDX.sys, Windows Update, Windows Win32K, Windows WLAN Auto Config Service, Windows WLAN Service.

Az NBSZ NKI a biztonsági frissítések haladéktalan telepítését javasolja, amelyek elérhetőek az automatikus frissítésen keresztül, valamint manuálisan is letölthetők a gyártói honlapokról.

A gyártó és a szakemberek már az augusztusi frissítési csomag telepítését is erősen ajánlották!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9116693588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása