Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZERDÁTÓL KIRUGDOSSÁK A TATABÁNYAI KÓRHÁZ DOLGOZÓIT: Bencsikék rendelete életbe lép?

szentborbala-orban-bencsik.jpg

Egyelőre csupa kérdőjel övezi a kötelező oltást, amelyet az egészségügyben kíván a kormány alkalmazni. 

Egy júliusi jogszabállyal tették ezt először kötelezővé az egészségügyi dolgozóknak. Az egészségügyi dolgozók kötelező oltását a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is támogatta, és azt az Országos Kórházi Főigazgatóság is indokoltnak tartja mind az ágazatban dolgozók, mind a betegek és a hozzátartozóik egészségének védelme érdekében.

Augusztus 31-én viszont egy olyan módosítást tettek közzé, amelyben újabb két hét haladékot adnak az egészségügyben dolgozóknak a kötelező védoltás felvételére, szeptember 1. helyett 15-ig kell megtörténnie. Ez a határidő telik le szerdán.

A védőoltás felvétele minden még be nem oltott az egészségügyi dolgozónak kötelező (beleértve az alapellátásban, a járóbeteg-szakellátásban, a kórházakban, a mentőknél, a gyógyszerellátásban, a diagnosztikában foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat, a betegszállítókat, és a magán egészségügyi szolgáltató által foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat is). 

Emellett az oltás kötelező mind az egészségügyi ellátást nyújtó szociális intézmények dolgozóinak, mind a szociális intézményekben egészségügyi ellátást nyújtó dolgozóknak (pl. idősotthonba bejáró orvosoknak). 

A még be nem oltott egészségügyi dolgozóknak legkésőbb szeptember 1-ig kellett volna felvenni az oltás első dózisát. Ennek egyébként komoly súlya is van, mert aki ezt nem teszi azt kirúghatják, illetve nem köthetnek vele új szerződést.

Ezek szerint még sincsenek olyan kevesen, akik nem akarják beoltatni magukat az ágazatból.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5216686688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása