Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HÓVÉGÉTŐL MARHASÁGI VERSENY A TATABÁNYAI BENZINKUTAKON IS: a miniszter rendelte el!

benzinkut_1.jpg

Hiába, no, Magyarországon vagyunk kérem! Ne tessék mindenben logikát keresni.

Szeptember végétől minden üzemanyagkútnál fel kell tüntetni azt, hogy az adott üzemanyag fajtából mennyibe kerül 100 kilométernyi út megtétele. No, nem az Ön autójáé, ugyanis a kiszámítás alapja egy fiktív autó fogyasztása, illetve a NAV által megadott üzemanyag árak alkalmazásával történik - szúrta ki a Napi.hu.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter Magyar Közlönyben megjelent rendelete tartalmazza a fajlagos üzemanyag-költségek kötelező összehasonlítását.

Azt, hogy 100 kilométernyi út megtétele a különböző üzemanyagokkal mennyibe kerül, legalább a kútoszlopoknál vagy az üzemanyagtöltő állomást kiszolgáló kereskedelmi egység területén kell feltüntetni. 

Ha mindez nem lenne elég blődliség, az átlagos fogyasztást negyedévente, annak végén kell frissíteni kell, vagyis az nem követi az üzemanyagok árainak sokszor heti kétszeri árváltozásait.

A 100 kilométerre jutó üzemanyag költség kiszámítása úgy történik, hogy a fajlagos fogyasztást kell megszorozni az adott üzemanyag egységárával. A fajlagos fogyasztást is közli a rendelet, ez a következő:

– autógáz (LPG) esetén: 8,10 l/100 km;

– benzin esetén: 6,33 l/100 km;

– dízelgázolaj esetén: 5,06 l/100 km;

– elektromos áram esetén: 17,13 kWh/100 km.

Ezeket az értékeket kell megszorozni a NAV által közölt üzemanyag árakkal, amely úgy értelmezhető, hogy a havonta közölt árakat kell negyedévre átlagolni. Az azonos márkanév alatt értékesítő benzinkutaknál az elektromos áram ára a megelőző negyedévben, a hálózat egészében alkalmazott legalacsonyabb árak átlagolásával is meghatározható. 

A rendelet szeptember utolsó napján lép hatályba. Más már nem is hiányzott!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2016685248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása