Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZENNYEZETT VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐKET VONTAK KI A PATIKÁKBÓL: ma rendelte el a hatóság!

patika_szent_borb.jpg

Szennyezést talált a gyógyszerhatóság több hasonló pirulában.

Egy ún. azido szennyezést találtak Losartan nevű és hatóanyag tartalmú gyógyszerekben, ezért a mai nappal kivonták azokat a forgalomból. Az Országos Gyógyszerészeti-és Élelmezés Egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója rendelte el az alábbi termékekre (a linken szereplő gártási tételekre): 

  • Losartan 1 A Pharma 100 mg filmtabletta
  • Losartan 1 A Pharma 50 mg filmtabletta
  • Losartan-HCT 1 A Pharma 100 mg/25 mg filmtabletta
  • Losartan-HCT 1 A Pharma 50 mg/12,5 mg filmtabletta

 A 2021.09.06-án az OGYÉI részére benyújtott adatok értékelését követően megállapítást nyert, hogy egyes tételek esetében a vizsgált szennyező mértéke meghaladja a megengedett határértéket.

A Losartan az angiotenzin-II-receptor blokkolók gyógyszerek csoportjába tartozik. Az angiotenzin-II a szervezet által termelt anyag, mely a vérerekben található receptorokhoz kötődve szűkíti az ereket. Ez a vérnyomás emelkedését eredményezi.

A Losartan meggátolja az angiotenzin-II kötődését a receptorokhoz, így a vérerek ellazulnak, mely következésképpen a vérnyomás csökkenéséhez vezet. Lelassítja a vesefunkció romlását a magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél. A gyógyszerhatóság a Sandoz Hungária által képviselet 1 A Pharma termékeit vonta ki a forgalomból, a patikákból különböző gyártási tételeket rendeltek vissza.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2416683578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása