Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÖSSZEVISSZA BESZÉL A TATABÁNYAI TANKER: a Vaszary iskola kapcsán megy a mellébeszélés!

vaszary-tata-kerdojelekkel.jpg

Komoly gondba kerültek a tatai Vaszary János Általános Iskolába járó diákok és szüleik, ahol egy 2,2 milliárd forint mértékű fejlesztés zajlik. Erről számoltunk be múlt hét szerdán, iskolakezdéskor, miután több érintett megkeresett bennünket.

A kivitelező konzorcium megkezdte a beruházást és az intézmény „B” épületszárnyának feltárása során előre nem látható statikai problémára derült fény. Ezért borult az addigi terv és teljesen új, az örökségvédelmi előírásoknak megfelelő tetőzet készül.

Miután kaptak értesítést előzetesen a szülők a tanítási időszak csúszásáról, megnéztük a hivatalos Közbeszerzési Értesítőben a beruházásra vonatkozó dokumentumokat némi információs többletért. A csúszásra vonatkozóan semmiféle iratot nem találtunk, így a Vereckei Judit vezette Tatabányai Tankerületi Központhoz fordultunk tájékoztatásért. Ők felelősek a projektért, így tőlük reméltünk válaszokat.

Szerettük volna megtudni mikor kötötték az eredeti szerződést, illetve történt-e ennek valamiféle módosítása?

Az is érdekelt volna, hogy miért nem kezdtek online oktatással?

Mai napon megérkezett Vereckei Juditék válasza, amelyet kérésüknek megfelelően változtatás nélkül közlünk:

„A Vaszary János Általános Iskola felújítására szóló ajánlattételi felhívás szerint a nyertes ajánlattevőnek 11 hónapja van a kivitelezés teljesítésére a munkaterület átadásától számítottan, amely jelen esetben azt jelenti, hogy a végteljesítési határidő 2022. február 28. napja. Ahogy arról a szülőket is tájékoztattuk augusztusi levelünkben az áprilisban megkezdődött beruházás „B” épületszárnyat érintő, burkolt részeinek feltárása során korábban nem látható és megismerhető problémák jelentkeztek, emiatt a kivitelezés ütemezésének módosítása vált szükségessé. Tantermen kívüli, digitális munkarendről kizárólag pandémiás helyzet okán az Operatív Törzs dönthet, így az érintett iskolában a tanév kezdetére az intézményvezető rendkívüli szünetet hirdetett, ennek idő tartama alatt (szeptember 17-ig) a Magyary Zoltán Művelődési Központban szülői igény esetén gyermekfelügyeletet biztosítunk. A rendkívüli szünet miatt kimaradó tanítási napokat a tanév során szombatonkénti tanítással pótoljuk.”

Értik?! Áprilisban hozzákezdenek egy beruházáshoz és a nyáron észlelnek egy, a beruházást döntő módon befolyásoló problémát. Ez komoly hozzáértésre vall!

Ráadásul a levélből az olvasható ki, hogy nincs itt semmi látnivaló, nem kell módosítást eszközölni, hiszen február vége a határidő.

Ezek után idézünk egy, a szülők részére kiküldött levélből, amit persze a tankerület szintén jóváhagyott:

“A részletes feltárások igazolták a fa alkotórészek rendkívül rossz állapotát, korhadását, adott  esetben instabilitását, ennek következtében a szakvéleményekre is tekintettel a Tatabányai  Tankerületi Központ akként határozott, és meghozta azt a későbbiekben és műszakilag  kifizetődő döntést, mely szerint a födém-és tetőszerkezet részleges – és adott esetben a  megismert feltételek mellett – csak időleges megoldást eredményező felújítása helyett a „B”  épületszárny feletti 

tető-és födémszerkezetet egészében elbontja és teljesen új, az  örökségvédelmi előírásoknak megfelelő technológiával újraépítteti.”

Tényleg csak józan paraszti észt feltételezve kérdezzük meg, hogy beleférnek majd az eddigi költségvetésbe? (A mérnöki szempontokat már hagyjuk is, valószínűleg a tankerületben nem is értik mi fán terem vajon!) Tényleg nem kell módosítani semmi?

Tipikus példája annak, amikor arra sem emlékeznek, hogy mikor milyen tájékoztatót adnak ki a helyi csinovnyikok!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2916682544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása