Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI SZAKKÉPZŐ ÚJDONSÁGA: Schmidték ovis és iskolai pedagógusokat képeznek

banki-pech-latvanyterven-scskeppel.jpg

Azt hitted, hogy nem tudnak meglepetést okozni az oktatási területen? 

A szakmaverzum.hu hívta fel a figyelmet a Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkárával készült interjúra, aki az M1 aktuális csatornán még csütörtökön büszkélkedett a tanév megnyitása apropóján a szakképzés “szárnyalásáról”.

Ennek egyik részében ecsetelte Pölöskeiné, mennyire izgalmas területre merészkednek azzal, hogy ebben az évben

‘előkészítik a pedagógiai technikumot.

Ebben a technikumban nagyon magas lesz a gyakorlati óraszám, annak érdekében, hogy különböző életkorú, különböző intézmény típusokba járó gyerekekkel gyakorolhassák a megtanultakat. Ez segítséget jelent mind az iskoláknak, mind az óvodáknak, hiszen olyan munkakörben olyan asszisztenseket, oktatói asszisztenseket képeznek, akik tudnak bánni a gyerekekkel.

Az kifejezetten érdekes volt, amikor azt mondta, segítség lesz ez a szülőknek is, hiszen nagy szükség van például bébiszitterre, de a szülők gyakran nem tudnak kihez fordulni, nincsenek ilyen végzettségű emberek. Itt, a pedagógiai technikumban lesznek olyan végzettségű diákok,akikre nyugodtan rá lehet bízni a gyerekeket.

A pedagógiai technikumban három egyetemmel dolgoznak együtt.  “Azt látjuk, hogy a tanárképzésnél nagyon sokszor van, hogy habár többen is jelentkeznek, de nem biztos, hogy el is helyezkednek tanárként. Lehet, hogy közben jönnek rá, hogy azt a korosztályt ők nem értik annyira, nem tudnak annyira közel kerülni hozzá. Nos, a pedagógiai technikumban olyan magas a gyakorlati óraszám, hogy mindenki rá fog jönni arra, hogy melyik az a korosztály, amely érdekli őt, így ez segítség abban, hogy melyik területet válassza.” – mondta Pölöskei Gáborné

Tatabányán a Schmidt Csaba kancellár vezette helyi irányító szerv lesz a fentiekért a felelős.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5316680300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása