Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NEM NYOMOGATNAK TATABÁNYA POLGÁRMESTERÉNEK, CSAKÚGY! A képviselőkkel beszélgettünk

nagybela-hoffer-cimlapra.jpg

Az utóbbi időszak nagy vihart kavart helyi politikai szereplőivel, Nagy Bélával és Hoffer Dáviddal ültem le beszélgetni, arra voltam kíváncsi, ők hogyan látják az utóbbi idők tatabányai eseményeit. Vágjunk is a közepébe! ( Elöljáróban annyit, a képviselőkkel az ismeretségünk okán tegeződünk!)

Többek véleménye szerint kollaboráltok a Fidesszel, és nem támogatjátok eléggé Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszonyt, annak ellenére, hogy így kerültetek be a testületbe!

Hoffer Dávid:  A ciklus legelején volt egy SZMSZ (közgyűlés munkarendje, szerk.) javaslat, amelyet a polgármester asszony a Fidesszel együtt fogadott el, a teljes összefogás frakció ellenében, akkor ő is Fidesz kollaboráns? A választás utáni felállás szerint döntetlen állás alakult ki (8 Fidesz 1 Mi Hazánk képviselő illetve 8 Összefogás + a polgármester). Így bármely javaslat elfogadásához valakinek, nekik vagy nekünk át kell szavaznia a másik oldalra. A kialakult erőviszonyok miatt, ha soha senki nem szavaz át a másik oldalra, öt évig egyetlen döntés sem születhet, hiszen minden döntéshez minimum 10 szavazat kell. Ez sima matek. Ezért tehát inkább az előzetes egyeztetések értékelődnének fel a működőképesség okán. Azok viszont rendre elmaradnak. Helyette diktátumok és parancsuralom van. Többek között ebből lett elegem.

Nagy Béla: Hogy hogyan kerültünk a testületbe?  A választók akaratából! Az én esetemben, már volt egy jelentős ismeretség, sőt az előző választásnál is megkerestek, hogy induljak! Egyébként egyet kell érteni a Dáviddal, a város működéséhez a két oldal valamiféle együttműködése szükséges. Az hogy a két oldal egymást öli és a közgyűlések fele azzal megy el, hogy személyeskedések és parttalan viták alakulnak ki, nem vezet sehová. Ha a közgyűlések előtt a két frakció leülne és komoly egyeztetéseket folytatna lényegi kérdésekben, sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehetne a napirendeket tárgyalni, sokkal többet is akár, mint jelenleg.

Most semmilyen együttműködés nincs a két frakció között, legalábbis én nem érzem. Én megpróbálok mindkettővel együttműködni. Az az igazság, hogy jelenleg könnyebb a Fidesz frakcióval együttműködni, mint a volt saját frakciómmal.

nagybela2.jpg

Különböző időpontokban jelentettétek be a személyes politikai változásaitokat, amit nem biztos, hogy a tatabányaiak értenek. Béla, te már tavaly nyáron gyakorlatilag kiléptél a frakcióból, még ha ez nem is tűnt fel mindenkinek.Dávid te nemrég, viharos körülmények között kiléptél a Demokratikus Koalícióból, ha a frakcióban benn is maradtál. 

N.B.: Nekem akkor romlott meg a kapcsolatom, és én ezt nyilvánosságra is hoztam, amikor a választások után fél évvel jeleztem, hogy az nem megy, miszerint Szücsné polgármester asszony gyakorlatilag nem áll velünk szóba. Nem lehet hozzá bejutni, levelekre, emailekre nem válaszol, ekkor kezdődött a problémám. Ezzel egyidőben betekintést nyerhettem a pártok működésébe, az egymással folytatott vetélkedésükbe, a hierarchiába! Így az a véleményem alakult ki, nem tudom egy képviselő önállóságát miért is kellene akárcsak egyetlen kérdésben is feladnia úgy, hogy előtte nincs vele előzetes egyeztetés.

H.D: Arra, amit a Béla mondott, konkrét példát is tudok mondani. A mostani közgyűlés egyik napirendjével kapcsolatban kérdésem volt. Azt a választ kaptam, hogy 15 napon belül választ kapok a kérdésemre írásban, de előtte szavazzam meg! Erre szokták mondani, hogy elnézést, de a hülyék a másik oldalon laknak. Könnyű belátni, hogy Ilyen viszonyok között nem lehet értelmesen és felelősen dönteni. Márpedig a felelősség a miénk, amivel a minket megválasztók felé tartozunk. Ha minket semmibe vesznek, őket veszik semmibe.

Ugyan nem tartunk még a ciklus felénél, de 2019 októberétől közel 2 év telt el. Speciális helyzet állt elő tavaly év eleje óta, hosszú ideig vészhelyzeti időszakok is voltak a koronavírusnak köszönhetően. Mennyire működtek a polgármester asszonnyal helyi politikai egyeztetések előtte, alatta, utána?

N.B.: Szerintem egyáltalán nem működik! Kezdjük ott, január elején Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony felrúgta az őt támogató pártok közötti egyezséget, az MSZP-seket és függetleneket is kirakott úgy, hogy én például ezt az internetről tudtam meg, illetve felhívott egy kolléga, hogy tudom-e, már nem vagyok az Agora felügyelőbizottságának elnöke. Ráadásul a polgármester asszony a dolgot firtató kérdésemre, belekeverte egy családtagomat is. Ha azt mondja, az a gondja, hogy szakmailag nem értek gazdasági, pénzügyi dolgokhoz, azt még tudomásul is veszem, legfeljebb megkérdezem: és a többiek, más bizottságokban?

Ha előtte leültünk volna, hogy ő így tervezi, akkor tudomásul vesszük. Ebben a formában a döntés tarthatatlan, például Fekete alpolgármesterrel nagyon méltatlanul elbánt. Fekete Miklós nála jóval felkészültebb, hozzáértőbb, nem úgy kezelte a várost, mint a polgármester, aki azt hiszi, hogy egy gazdasági társaságot irányít!

Mondjuk az sem erősítette a frakciót, hogy a polgármester asszony volt az egyetlen, aki nem lépett be, mert szerinte ő 8 párt polgármestere. Akkor azt mondta, ő nem politikus, őt nem érdekli a politika. Most mit látunk? Ő a frakcióvezető és kiderült, hogy mégiscsak érdekli a politika, hiszen egyedüli “függetlenként” szólalt fel a DK kongresszusán, és így már az is érthető, miért lépett fel a baloldal ellen! A DK nálam nem baloldali, hanem liberális párt.

Aztán bonyolódtak a dolgok, eltelt félév úgy, hogy nem ült le velünk egyeztetni semmilyen szinten. Amikor közeledett a közgyűlés és nyomogatni kellett volna a gombokat, megint előkerültünk, így válthattunk pár szót. Ezek azért meghatározó történések. Így kerültem én például a T-Szol Felügyelő Bizottságába, a többiek meg, akiket januárban leváltott, más-más helyekre, Fekete Miklós kivételével!

hofferdavid-kapott.jpg

Béla, te régebben jelezted kilépésedet, a közgyűlésen külön is ültél. Dávid, te még tagja vagy az Összefogás frakciónak, szóval ott azért biztos volt azért tájékoztatás.

H.D: Gondolhatnák az emberek, hogy Bélával azért nem egyeztetnek mert nem frakciótag, bár ez erre egyáltalán nem lenne magyarázat, hiszen attól még több ezer tatabányait képvisel. Ám ha mondjuk ez így is lenne, akkor a tájékoztatás szempontjából ezek szerint mi sem voltunk frakció tagok. Amikor jött a közgyűlés és muszáj volt tájékoztatni a képviselőket, akkor kaptunk egy semmitmondó tájékoztatót arról, mi történt az elmúlt pár hónapban, aztán jött az újabb veszélyhelyzet. Ekkor megint elfelejtettek minket, majd a közgyűlés közeledtével újra előkerültünk. Szóval az elmúlt 1 évben, kb. 3-szor ültünk össze, amin én is ott voltam, és akkor is alig volt érdemi beszélgetés, inkább erőfitogtatás, meg civakodás. Egyébként lehetett volna egyeztetni a pandémia alatt is. Úgy tudom, hogy telefonon, vagy online térben nem terjed a vírus.

N.B: A teljes képhez hozzátartozik, hogy az utolsó frakció ülésen, amin részt vettem, jelentette be Ilona, hogy ezután Lusztig Péter fogja képviselni, forduljunk hozzá  bizalommal, ha valami gond van. Én erre egy kézmozdulattal kemény kritikát jeleztem, ugyanis az alpolgármesterrel szemben semmi bizalmam nincs. Az már csak hab a tortán, hogy a frakció kommunikációját biztosító facebookos közösségi oldalon található csoportokból Dáviddal zárattak ki, ő ezért később elnézést kért tőlem.

A tatabányaiakat, főleg akik követik a helyi történéseket, néhány konkrét ügy is érdekelné. Sámuel Botonddal, az Agora vezetőjével kapcsolatos döntést, miszerint tegyenek még egy ügyvezetőt az intézmény élére, illetve őt fosszák meg a jogosítványaitól, nem támogattátok, hiába szerette volna nagyon a polgármester asszony. Mondhatni a Botond visszahívásával kapcsolatos döntésnél kicsúcsosodott sok minden, ti miért szavaztátok meg, amiért sokan morognak rátok?

N.B.: ez azért problémás, mert Ilona bejelentette, hogy az átvilágítás megtörtént, rengeteg hiányosságot tártak fel, ezért lett volna a kettős ügyvezetés. Sámuel Botondnak jövőre úgyis lejár a szerződése, nem értettük, miért ilyen sürgős a dolog, viszont hallottuk, hogy Fakli Istvánt kívánja kinevezni ügyvezetőnek az Agorába. Vele személyesen semmi problémám nincs, de előtte felajánlották neki a tatabányai GFSZ ügyvezetői helyét is, amit nem fogadott el, aztán az Agorát valószínűleg én fúrtam meg, és most egy időre a T-Szol Igazgatóság elnöke lett!

Egyébként amikor a Facebookoon szóvá tettem az Agora-ügyet, és más ügy miatt a polgármesternél voltam, búcsúzáskor mondtam nem támogatom a Faklit az Agora élére. Erre annyit reagált nevetve, nem is kell, hiszen akkor már kész terve volt.

Másnap kinevezte a T-Szol főnökének. Vajon mit tudhat Fakli, mekkora gazdasági szakember, hogy neki mindenképpen találni kell egy felelős helyet?

Egyébként addig nem szavazok meg ilyen és ehhez hasonló dolgokat, amíg egyértelműen be nem bizonyosodik, hogy tényleg disznóságok voltak az Agorában, vagy más intézménynél. Ráadásul Fekete képviselő átnézte a teljes vizsgálati anyagot, és nem álltak fenn a polgármester által jelzett  problémák. 

Megjegyzem, a legutóbbi közgyűlésen feltett képviselői kérdésemre, hogy mikor láthatjuk az átvilágításról szóló jelentéseket, annyi választ kaptam augusztus végén, hogy 30 nap múlva válaszolnak rá. Nem a jelentést kapom meg akkor, hanem a kérdésre válaszolnak.

H.D.: Tegyük ezt akkor helyre, mert hallom én is a legendákat. Az történt, hogy a polgármester kitalálta, hogy legyen az Agorának két ügyvezetője. Azt csak az Isten, meg ő tudja miért gondolta, hogy ha az ügyvezetővel nincs megelégedve akkor nem leváltja, hanem odaültet még egyet. Megint egyeztetés nélkül döntött. Elvette a jogosítványokat az egyik ügyvezetőtől, átadta a másiknak, akit viszont ki sem nevezett. Volt tehát egy ügyvezető jogosítványok nélkül és voltak jogosítványok ügyvezető nélkül.

Gyakorlatilag rendbehoztuk a polgármester helytelen döntését, ami működésképtelenné tette volna az Agorát. Meg kellett volna köszönnie, hogy segítettünk elkerülni a nagyobb bajt. A híres átvilágítást pedig hónapokig tikolták, majd kiderült, hogy gyakorlatilag semmi olyan nincs benne, amit előzetesen megszellőztettek. Az volt az egyik nagy vád, hogy nemrégen alapított céggel kötött szerződést az Agora. Aztán most hoznak egy tavaly alakított esküvőszervező céget és azon keresztül súlyos tízmilliókat szórnak el Fittikémre, ugrálóvárra, meg énekelni képtelen harmadvonalbeli harmonikásokra. Nekik lehet? Vagy valakiket így kell kifizetni? Szóval nem hisztériázni kell és gyerekes módon dacból ragaszkodni rossz döntésekhez, hanem egyeztetni a döntések előtt. Ez ilyen egyszerű.

N.B.: ezekben az ügyekben félre kellene tenni a politikát, és szakmai alapon kellene megítélni a dolgokat. Ezek a pénzügyi anomáliákról szóló kijelentések egyébként annak fényében különösen furcsák, hogy pl. egy aug.20-ai rendezvény eddig kb. 7-8 millióba került , Bányásznappal együtt 20 millióba, most pedig több, mint 50 millióba (70 millióba, mint kiderült, a szerk.)! Mást sem hallottunk eddig, mint a spórolásra való hivatkozást, ami mostanra elveszítette a jelentőségét! Hogy mindenki érzékelje, mekkora összeget jelent 70 millió forint:

  • 4 választási körzet pl. teljes Újváros éves fejlesztési pénze
  • 7 alkalommal, a város egészét érintő rágcsálóirtás /gócpontokkal együtt/
  • 9-szer az egész városban megvalósítható a fűnyírás, a lenyírt fű elszállításával együtt
  • a város összes fájának gallyazása
  • 70 parkolóhely kialakítása

H.D.: Ráadásul a kettős ügyvezetésnél, elvett volna a Botondtól minden jogosítványt, de például nem volt személyi javaslat. Mikorra lett volna egy új ügyvezető? 2-3 hónap alatt az Agóra működőképessége is veszélybe kerülhetett volna, ezért sem szavaztam meg a jelenlegi vezető ilyenformán történő elmozdítását.

szucsne-dk-kongresszuson.jpg

Beszéljünk az országos politikáról Szücsné Posztovics Ilonával, Tatabánya polgármesterével kapcsolatban. Az utóbbi napokban komolyan elköteleződött a DK mellett, hiszen egyedüli pártonkívüli felszólalókánt vett részt egy kampánynyitó pártkongresszuson. Más oldalról pedig azt a kérdést nézzük meg, hogy mi módon sikerült Bencsik Jánossal együttműködni. Hogy látjátok ezt a kérdést?

H.D.: A polgármester a függetlensége hangoztatását egyfajta imázsépítésre kívánta használni. El is mondta az elején, hogy ő nyolc párt polgármestere. Ez volt az ötlet. Nem is rossz. De mivel nincsenek körülötte valamit érő politikai tanácsadók és ő maga sem profi, tettekkel, politikai akciókkal nem tudta ezt továbbépíteni, így az elképzelés összedőlt.

Ma már mindenki látja, hogy a DK és a néhány körülötte lebzselő udvaronc irányítja.  Igaz, nehéz eligazodni az Ilonán, mert amelyik előválasztási jelölt közel megy hozzá, azzal fényképezkedik és hűségesküt tesz neki. Nemrég még Karácsony Gergelyt támogató beszédet mondott az Agorában és a saját irodájában pózolt Gurmai Zitával. Most meg Dobrev Klára előzenakaraként tűnik fel és Konczer Erik támogatására buzdít. Elég vicces egy idő után.

N.B.: Én annak a híve voltam, hogy az országgyűlési képviselővel a polgármesternek jó kapcsolatot kell kialakítani. Az már inkább probléma, ha valaki azt mondja, ő nem politikus. Mi az a határ, ami belefér ebbe és mi az ami nem? Vagy mikor veszi észre, hogy megvezetik. Példa a vasútállomás kérdése: lehet azt mondani, hogy a polgármester kényszerítette ki, én azt gondolom, azt a pénzt amit elvett a fideszes kormány a tatabányaiaktól, ilyenformán csorgatja vissza, Bencsik János kampányát segítve.

Mást ne mondjak, hirtelen a MOL lett a kézilabdacsapatot szponzora, a TSC kapott 300 milliós támogatást, a vasútállomás akadálymentesítésére előkerült 600 millió. Könnyen összejön az az 1,5 milliárd, amit úgy kap vissza a város, hogy az övé volt és elvették az itt lakóktól egy tollvonással.

Erre annyi lehet mondani, hogy ügyes!

Mi pedig a képviselőtestületben csak kínlódunk! Tessék megmondani, mi az amit a választási ígéretekből megvalósítottunk? A Tulipános ház befejezése, a vasútállomás akadálymentesítése, a piac pénzét jó eséllyel elbukjuk, buszvégállomásnál biztos történik valami, csak nem kapunk tájékoztatást. Lehetne sorolni, mi az amit ígértünk, de csak nagyon kevés valósul meg. Itt van például ez a főtéri projekt, nem tudni mennyi pénzt kell még beleölni. Mondjuk ezt a főteret én otthagytam volna örök torzónak, az előző városvezetás nyakába varrva, ezt kezdtétek el csinálni, fejezzétek be. Ezt a pénzt sokkal fontosabb helyekre kellett volna tenni.

H.D.: A Tulipános ház az a jelenlegi vezetés állatorvosi lova. Egy év kellett egy lépcső átépíttetésére, amit aztán egy nap alatt megcsináltak. Az előző vezetés által már aláírt bútorszállítási szerződést felbontották, majd másfél év múlva jutottak el addig, hogy egyáltalán kiírják az új közbeszerzést. Ez már kezd egy Örkény novellára hasonlítani. Azt meg előbb-utóbb ki kell vizsgálni, hogy miért nem követeltek kötbért a kivitelezőtől, mert furcsa történetek keringenek Turul Cafés vacsorákról, meg gyors gépkocsivásárlásokról.

Én biztos vagyok benne, hogy ezek legendák, de nem jó ha a városban ilyen hírek járnak, mert ez a teljes összefogásnak káros. Baj ez, de én nagyobb bajnak látom, hogy nem látszik semmiféle hosszútávú stratégia. Nem születnek fejlesztési koncepciók, nincs erről beszélgetés, nincs tervezés. Beleveszünk a mindennapok kicsinyes cívódásaiba. Sok minden lehet az állítólagos pénzhiányra fogni, de leülni és együtt gondolkodni a város jövőjéről semmibe nem kerül. Ennek a tétlenségnek az a veszélye, hogy nem csupán ezt a ciklust, de a következőt is átalussza a város, hiszen az akkor megvalósuló beruházások terveinek már most készülnie kéne. 

N.B.: Az is gondot jelent, hogy a polgármester asszony azt az alpolgármestert tartotta meg, aki ezekben az ügyekben rém gyenge teljesítményt nyújt. Volt egy alpolgármestere, aki gazdasági vezetőként sok tapasztalattal rendelkezett, vezetőként dolgozott, őt rúgta ki, és itt maradt mindenféle érdemi segítség nélkül.

Már az irodákra sem lehet jó ideje mutogatni, hiszen alig van már olyan iroda, akinek a vezetője például a régi garnitúrához sorolható. A jegyzőről már nem is beszélve. Az pedig kifejezetten visszatetsző, hogy a jegyző asszony a városi újságban ekézi a képviselőket, mondván akadályozzuk a munkáját. Egész egyszerűen fordítva ül a lovon, és hagyják neki.

H.D.: Két év után már nem szokás, nem elegáns visszafelé mutogatni, főleg úgy, hogy a polgármester lassan már azokat is kirúgta, akiket ő hozott.

N.B.: Érdekes, hogy például velünk nem egyeztettek a jelenlegi sok tízmilliós rendezvényről, miből lesz kifizetve. Eddig az volt a kommunikáció, hogy annyira kell spórolni, mert lassan “éhen hal a város”. Az az érzésem, mintha a Fidesztől tanultak volna, akik maguk is a rómaiak örök bölcsességét alkalmazzák, miszerint cirkuszt a népnek.

A mostani kiszavazgatásainkról szóló vita azért káros, mert a lényegről tereli el a figyelmet. Ha valakit megválasztanak képviselőnek, akkor csak néhány embernek természetes, hogy “bármi áron” a polgármester kell támogatnom. Én meg úgy gondolom, hogy azt az 5300 embert kell képviselnem elsősorban, akiknek a választókörzetében én vagyok a képviselő! Ha ott rendben vagyunk, akkor jöhet a politika.

H.D.: Előfordult, hogy a költségvetésnél egy fideszes képviselő beadott egy módosítót, ami a körzetemet fejlesztette volna. Azt kérték a vezetők, hogy szavazzam le, majd megkapja a terület ettől függetlenül ezt a forrást. Azóta sem kapták meg a választóim. Ilyen bizalmi viszonyok közt lehetetlen normálisan együttműködni. Ráadásul nem engem csaptak be, hanem a választóimat. Ígérhetem, hogy többé nem tehetik meg.

 

Utoljára ugyan, de talán az elkövetkező időkben erről hallunk a legtöbbet. Szerintetek mi lesz itt az országgyűlési választáson?

N.B.:Nagyon pesszimista vagyok, de természetesen azt kívánom, győzzön az Összefogás. Mi lesz, ha győznek és másnak felkelnek? Ki fogja összehangolni az alapvető ideológiai különbségeket? Például az előválasztáson is kiderül, hogy egy jobbikos mennyire szavaz egy DK-s jelöltre, vagy fordítva. Az, hogy mennyien vesznek részt az előválasztáson, már beszédes lesz szerintem. Mely pártok lesznek, akik meg tudják mozgatni a falvakat és a kisvárosokat? Ezek az igazán komoly kérdések.

H.D.: Az én ismeretségi, szimpatizánsi körömben is ezt érzem. Sokan mondták, hogy a jobbikos jelöltre nem szavaznak, illetve fordítva. Ennek az áthidalása lesz az elkövetkezendő időszak legnagyobb kihívása a jelölteknek.

N.B.: Persze, előfordulhat, hogy megint krumpli osztás lesz és az elég lesz az ellenzék legyőzéséhez. Ott van még persze több olyan politikusnak a kérdése, akivel kapcsolatban néha azért az az érzésem, csak az a céljuk, hogy valahogy ott legyenek a parlamentben, aztán majd lesz valami.

H.D.: Nem szívesen jósolok. Persze bízom benne, hogy ellenzéki győzelem születik. Én megteszem ezért amit lehet. Azt is remélem, hogy ebben a körzetben nem a DK jelöltje indul, mert egyrészt Bencsikkel szemben elég súlytalannak látom, másrészt ez a párt mást mutat kifelé és más zajlik belül. Én megéltem, tehát tudom miről beszélek. Ott csak a névben van jelen a demokrácia.

Az is kérdés, az ország meddig tűri el, hogy minden 4 évben halljuk az ellenzéktől, hogy most aztán micsoda lehetőségünk van leváltani a Fideszt, aztán minden marad a régiben? Ez azt jelenti, hogy ha idén sem váltjuk le a Fideszt, akkor érdemes elgondolkodni, érdemes-e ezt az ellenzéket megtartani, vagy egy alulról építkezve újat kell keresni.

Félreértés ne essék, le kell váltani Orbánékat, mert ha valaki azt mondja, hogy régen is loptak, az igaz. Csak nem így, és nem ennyit! Ez már az ország kárára megy. Felmerült az esélye, hogy kivezetik az országot az EU-ból, aminek mérhetetlen következményei lennének. Mást ne mondjak, az utazók sorban állhatnának a határokon, az adó, és vámterhek miatt rengeteg munkaadó kivonulna az országból, és még sok más hasonló probléma!

 

                                                                                                                    --- készítette: Gutai Zsolt --

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6716677570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása