Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KIDERÜLT A BRUTÁLIS TEJFÖL-VISSZAVONÁS OKA! Nyilatkozatot adott ki az Alföldi Tej

alfoldtej-tejfol_1.jpeg

Az Alföldi Tej Kft. a felelős gyártói magatartás szabályait szem előtt tartva, elővigyázatosságból az általa gyártott egyes tejföl termékek visszahívását, kereskedelmi forgalomból történő kivonását és a fogyasztók tájékoztatását rendelte el. A visszahívás oka egy szórványos mikrobiológiai szennyeződés. Érzékszervi bírálatok alkalmával elváltozásokat fedeztünk fel egyes termékekben, amelyek kizárólag a tejföl gyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza - írja az alfolditej.hu.

A forgalomból történő kivonásról a Hatóságokat jogszabályi előírások alapján haladéktalanul értesítettük. Az Alföldi Tej Kft. bejelentése alapján a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzétette, a fogyasztókat tájékoztatta a honlapján. 

Az ügyről nemrég mi is írtunk.

A mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban vállalatunk elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i közötti lejáratú, általunk gyártott tejföl termékünket visszahívta. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor termékre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztották el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek. A fogyasztók a visszahívásban érintett termékeket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát.

A termékvisszahívás napjáig sem az Alföldi Tej Kft-hez, sem kereskedelmi partnereihez nem érkezett reklamáció a visszahívásban érintett tejföl termékekre vonatkozóan.

A fotó illusztráció

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5316678334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása