Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJ ISKOLÁBAN A NEBULÓK SÁRBEREKBEN: az iskola egy híres magyar tudós nevét vette fel!

sarberkialtalanos-marpolyagyorgy.jpg

Névváltozáson esik keresztül az eddig Sárberki Általános Iskola néven futó tatabányai oktatási intézmény.

Az iskola az idei tanévtől Pólya György nevét viseli, aki egy híres magyar tudós volt. Pólya György (George Pólya) (Budapest, 1887. december 13. – Palo Alto, 1985. szeptember 7.) magyar matematikus, fizikus és metodológus, a heurisztika kidolgozója. Életéről és fontosabb életrajzi adatairól ebben a Wikipédia szócikkben olvashatsz!

Az iskoláról pedig álljon itt két bekezdés Bartha Lászlónak, az első igazgatójának tollából: 

“Az 1979-es tanévkezdésre új iskolát kapott Tatabánya legfiatalabb lakótelepe, Sárberek. A születésnap kedves családi ünnep, ilyen esemény az iskola megalakulásának 25 éves jubileuma is a vele kapcsolatban lévők nagy családja számára. Az eltelt idő jeles és fájó eseményeit sok feljegyzés örökíti meg, a születés folyamatának kevesen voltunk részesei. Emlékeinket őrli az idő, de még segítenek munkajegyzeteim a visszaidézésben.

A 70-es évek végére lakóházak sokaságával emelkedett ki a földből a Sárberki lakótelep, intézmények, ellátó egységek nélkül. Sok minden kellett volna, de legsürgetőbb feladat a gyermekek elhelyezése volt a bölcsödétől az iskoláig. A gyermekintézmények együtteseinek kialakítása 1978-ban kezdődött a Galla-patak mentén.”

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3716675430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása