Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJABB CSÚSZÁS TULIPÁNOS HÁZ BÚTOROZÁSÁNÁL: a tatabányai önkormányzat kénytelen volt

GYÖNYÖRŰ LESZ A FELÚJÍTOTT CIFRA PALOTA! Keményen dolgoznak rajta a  szakemberek - Boldogulj Tatabányán

Augusztus közepén írták ki a Tulipános ház bútorzatáról szóló közbeszerzést. A pályázatokat augusztus 23-ig kellett beadniuk a válllalkozóknak, és a nyertesnek 40 napot adtak a teljesítésre.

Ez a kiírás szenvedett most, egyelőre 10 napos csúszást a legfrissebb hirdetmény szerint. A tatabányai önkormányzat a határidő előtt nem sokkal jelezte az eddig ajánlatot adó cégeknek, hogy hamarosan újabb hirdetményt tesz közzé, így egyelőre ajánlatot benyújtani nem lehetséges - indokolták a határidő módosítást.

Az eredeti közbeszerzési dokumentum szerint A Tulipános házba az alábbi, főbb bútorokat kívánják beszerezni:

Kereskedelmi forgalomban kapható bútorok, például konyhabútor és ülőgarnitúra, valamint székek.

Egyedi bútorok, az alagsor, recepció ajándékbolt bútorzatának kialakítása a műszaki dokumentumok részeként rendelkezésre bocsájtott bútortervek alapján.

Enteriőr rekonstrukcióhoz: thonet asztalok és thonet székek, valamint italtartó.

Úgy tűnik ráleltünk arra a dokumentumra, amely indokolja a csúszást. A közbeszerzési kiírás ajánlatainak beadási határideje előtt az egyik érdekelt (a győri Arterior Komplex Kft.) ún. előzetes vitarendezést kezdeményezett az alábbiak miatt: 

Szerinte a kiíró önkormányzat jogsértést követett el, mert az ajánlatok értékelése során túlzott mértékben vette volna figyelembe az ajánlattevő cégeknél alkalmazott fogyatékos, illetve tartósan álláskeresői státuszban szereplő munkavállalók számát. 

Erre vonatkozóan az önkormányzatot képviselő szakember kérte a Közbeszerzési Hatóság tájékoztatóját a kérdésben. Annak véleménye szerint mind az értékelési szempontokat, mind azok súlyszámát, valamint a közbeszerzési eljárás során előírt alkalmassági feltételeket és egyéb előírásokat az ajánlatkérő megfelelően és jogszerűen alkalmazta.

Ennek ellenére előzőleg is azt írtuk, hogy ha nem lesz vita és minden simán megy, akkor talán november vége lesz mire leszállítják és berendezik. Ja és a kerítést is be kellene fejezni végre, mert nagyon gáz, ahogy kinéz az egész. Mondjuk így el lehetne gondolkodni, hogy inkább karácsonykor adják át.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3916673794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása