Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NYAKADBA SZAKADHAT AZ ÉG TATABÁNYÁN: jövő hétvégére javulhat az idő érdemben!

zivtar.jpg

Egyelőre inkább hűvösebbre, csapadékosabbra fordul az idő, hét közepétől várható javulás.

A meteorológusok előrejelzése szerint ma estig erőteljesebbé válik a környékünkön a gomolyfelhő-képződés, és egyre több helyen várható zápor, zivatar - nagyobb eséllyel a középső területeken. Elsősorban a Dunántúlon nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Emellett a zivatarokat is kísérhetik erős, esetleg viharos közeli széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 24 fok között várható, de az északkeleti határvidéken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Holnap reggelig a Dunántúlon csökken a felhőzet, míg a Dunától keletre jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég. A kevésbé felhős tájakon helyenként párássá válik a levegő, köd is képződhet. Az eső, a záporok, zivatarok is egyre inkább a Dunától keletre lesznek jellemzőek, reggelre a Tiszántúlra és északkeletre korlátozódik a csapadéktevékenység. Néhol élénk lesz az északnyugati, nyugati szél, de az ország nagyobb részén mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 11, 15 fokról hajnalra többnyire 10, 14 fok közé csökken a hőmérséklet, de a kevésbé felhős tájakon 6, 9 fok is lehet.

Hétfőn napközben a gomolyfelhők mellett általában mindenütt számíthatunk többórás napsütésre is, csak elvétve fordul elő zápor, zivatar. Ugyanakkor északkeleten tartósan borult maradhat az ég, arrafelé még délután is eshet. Emellett délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, estefelé az eső is elered, amely éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthat el. A nyugatias légmozgás többnyire mérsékelt marad, itt-ott azonban megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között várható, ugyanakkor az északkeleti megyékben kevéssel 20 fok alatt valószínű.

Az előrejelzés szerint kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhő mellett általában csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Éjszaka, majd nappal is többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban 9 és 14, a legmelegebb délutáni órákban 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán kezdetben sok lesz a felhő, majd délután szakadozik, nyugat felől csökken a felhőzet. Eleinte több helyen, délután inkább már csak keleten, ott is megszűnő jelleggel várható zápor, helyenként zivatar. Nagy területen megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 9, 15, a legmelegebb délutáni órákban 17, 22 fok valószínű.

Egyelőre csütörtökig érdemes előre tekinteni reggel és a késő délutáni óráktól túlnyomóan derült, közte gomolyfelhős, napos idő várható. Legfeljebb a Dunától keletre lehet egy-egy futó zápor. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon több helyen erős lökések kísérik. A hajnali 7, 14 fokról várhatóan 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5816673980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása