Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FOCIMECCSEK, AUG.20.: arat a koronavírus járvány Rusvai szerint! Most jön a többi nagyrendezvény

aug20tuzijatek_1958cimlap.jpg

Rusvai Miklós virológus úgy látja, most már nem a fertőzöttek számát kell elsősorban figyelni, hiszen az oltottak is megfertőződhetnek, viszont ők sokkal kisebb eséllyel betegednek meg súlyosan, vagy halnak meg.

Lezajlott az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, és már látjuk, hogy emelkedés van a számokban, ez az iskolakezdés után sem elkerülhető a szakember szerint. Az eucharisztikus kongresszus, a vadászati kiállítás és a teltházas mérkőzések is rizikófaktort jelentenek, ezek után sorra megnőhetnek a járványügyi számok.

Főleg a rizikócsoportba tartozóknak fontos az egyéni védőeszköz, így például a maszkviselés. „Ne szégyelljük, tegyük fel a maszkot!” – fogalmazott a virológus. Mint mondta, tavasszal sem a tömegközlekedés volt az elsődleges fertőzési góc, hanem az olyan zárt terek, ahol akár kollégák, vagy családtagok voltak együtt maszk nélkül.

Rusvai Miklós abban bízik, hogy a negyedik hullám már alacsonyabb lesz, úgy fogalmazott: most vizsgáznak az oltóanyagok. A legjobb érv az lenne az oltás felvétele mellett, ha kiderülne, hogy ez valóban megvéd a haláltól és a súlyos betegségtől – tette hozzá a virológus az atv.hu-n.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216673894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása