Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ILYEN ELŐSZÖR A TATABÁNYAI KÖZGYŰLÉSEN: Szücsné győzött, Schmidt lett a csirke!

szucsne-schmidtcsaba.jpg

És jött a Csatlakozás a Polgármesterek Éghajlat és Energiapolitikai Szövetségéhez napirendi pont.

Renczes Dávid klímaügyi pozícióért fizetést kapó tanácsnok mondott pár mondatot erről, amivel aztán mindenki egyetértett kivétel nélkül, dicsérte a javaslatot már azt hittük lassú mederben folyó, barátságos beszélgetésnek leszünk szemtanúi.

Aztán jött Bereznai Csaba, a Fidesz közgyűlési ökle, belecsapott a lecsóba és megkezdődött a kis délutáni csetepaté. Módosító javaslatot nyújtott be, miszerint lépjünk ki abból a szövetségből, amelybe a tavaly őszi közgyűlési döntés ellenére Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony beléptette a várost. A pandémia idején meghozott jogosítványát felhasználva beléptette Tatabányát a Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetségébe.

Persze a polgármester asszonyt kemény fából faragták, úgy gondolta, semmi köze az előterjesztéshez a fideszes módosítónak. Patthelyzet alakult ki, amit egy 10 perces szünet elrendelésével kívánt a Fidesz frakcióvezetője feloldani.

A szünet után sem közeledtek az álláspontok, a jegyzőasszony is beszállt polgármester asszony oldalán a vitába, amelynek egy ügyrendi szavazással próbált Boda Bánk véget vetni.

Jó ideig a felek egymás kifárasztására jászottak, reméljük ezt a “magas” színvonalú csevegést minél kevesebben látták. Ez az ún. chicken game (A játék elve az, hogy bár az ideális eredmény az, hogy egy játékos enged, az egyének büszkeségből próbálják elkerülni, mert nem akarnak „csirkének” látszani.), amit először láthattuk a közgyűlés műsorán, gyanítjuk nem utoljára.

Újabb szünet következett, majd kiderült, hogy Bereznaiék végülis feladták, nem ragaszkodtak tovább a javaslatukhoz. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7416671682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása