Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAP NAGY CSATA A VÁROSI KÖZGYŰLÉSEN TATABÁNYÁN! Már most paprikás a hangulat

szucsne-0715kozgyules-fb_1.png

A Holnapi városi közgyűlésen is igencsak paprikás lesz a hangulat. Legalábbis ezt alapozza meg az a belyegzés, aminek az SZMSZ módosításba bújtatott kicsinyes politikai bosszú címet adta a polgármesteri hivatal kommunikációs stábja vagy maga a polgármester asszony, ki tudja.

“Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése a holnapi napon tárgyalja a Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. Bár a módosításra elsősorban a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása miatt került sor, a FIDESZ-KDNP frakció több, a polgármester hatáskörét megnyirbáló, döntési jogkörét szűkítő módosítást is benyújtott az előterjesztéshez, melyekből a következőket emelnénk ki:

- A közgyűlési előterjesztő nem vonhatja vissza az előterjesztését, csak a vita megkezdéséig, ez korlátozza az előterjesztőt a szabadságában.

- A városi rendezvények, ünnepségek tekintetében az Oktatási és Kulturális Bizottság döntene, melynek elnöke a városi rendezvények lebonyolításáért felelős Vértes Agorájának (akik eddig a programok rendezői is voltak) alkalmazottja John Katalin Fideszes önkormányzati képviselő. Mindamellett, hogy ez összeférhetetlenségi kérdéseket is felvet, gyakorlatilag is kivitelezhetetlen, hiszen a rendezvények sikeres lebonyolításához számos esetben olyan gyors döntések meghozatala szükséges, amire egy bizottság alkalmatlan. - A polgármester hatáskörét szűkíti az javaslat is, mellyel 100 millió forintra korlátoznák a polgármester költségvetési éven túli adósságot keletkeztető kötelezettségvállalásának jogát, ami jelenleg 500 millió forintos összeghatárig terjedt.

- Jogsértő rendelkezést kívánnak az SZMSZ-ben szerepeltetni azzal, hogy bár a rendelettervezeteket a Jogi és Közbeszerzési Bizottság köteles véleményezni, ám ha ahhoz az ülésen módosító indítvány érkezik azt már nincs lehetősége a bizottságnak vizsgálnia. Ez a szabályozás ellentétes a jogalkotásra vonatkozó törvény előírásival, és csak hab a tortán, hogy ezt a Jogi és Közbeszerzési Bizottság hatáskörét csorbító módosítást a bizottság Fideszes elnöke Pataki Zoltánné jegyezte”-írják a Facebookon.

Nemrég került ki a poszt, még nem sokan reagáltak rá, de Nagy Béla független képviselő már kitette reakcióját az üggyel kapcsolatban.

“Lássuk be, nem a Közgyűlés tagjai jelentgetik fel a pártoknál a képviselőket, hanem a polgármester! A képviselőknek vannak elvárásaik a polgármesterrel, és hivatallal szemben, és azokat remélhetőleg végig is viszik! Amennyiben most csupán elé szeretnének menni a holnapi napnak, tegyék, és győzzék meg a képviselőket az önök igazáról, ha azt szeretnék, hogy a képviselők tovább korlátozzák saját maguk lehetőségeit rajta! Tudomásul kéne venni, hogy a képviselő testület egy választott szervezet, amit a város lakók így kívántak, nem a polgármester, és a jegyző kénye-kedve szerint alakult ez így! Jegyző Asszony időnként megfeledkezik magáról, mint tette ezt a város lapjában, amikor azt említette, hogy a Közgyűlés akadályozza a Hivatal munkáját..” -fogalmaz a képviselő. 

Úgy néz ki, összecsaptak a hullámok a közgyűlés és Szücsné Posztovics Ilona feje felett, és egyre nagyobb a nyomás a politikuson. Jó kis “hangolás” ez a poszt a holnapi közgyűlésre, rendesen idegállapotba kerülhetnek az arra érzékenyek. Annak idején nem volt jellemző a közgyűlés előtt az úgynevezett trash talk, most ezt a hagyományt is megteremtik. Csak nehogy végül, mi választók fizessünk rá erre is.

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8116670534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása